Vergi kimlik no nasıl öğrenilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Vergi no vergiyle ilgili işlemlerde ve diğer resmi işlerde işimize yarayacak bir numaradır. Vergi kimlik no sorgulamak için https://ivd.gib.gov.tr/ adresine gideceğiz. Doğrulamalar menüsünde bekleyecek, sonrasında ise aşağıda listelenmiş seçeneklerden vergi kimlik numarası sorgulama'ya tıklayacağız. 




Buradan sırasıyla soyad, ad, baba adı, doğum yeri ve doğum yılı bilgisi girilir ve ardından sorgula diyerek işlem sonucuna bakılır. Açılacak olan vergi kimlik numarası sorgulama sayfasında vergi kimlik numarası yazılıdır. Vergi kimlik numarası bölümünde bağlı bulunduğu vergi dairesi adı, hemen devamında ise faal olup olmadığı bilgisi görüntülenir. Vergi kimlik no sorgulama neticesinde görüntülediğiniz vergi numaranızı bir yere not edin, resmi işlerinizde lazım olacaktır.

Görüntülemiş olduğunuz vergi numarasını vergi levhası sorgulama sayfasında kullanabilirsiniz. Daha önce başlığını açmış olduğumuz vergi levhası sorgulama sayfasında vergi kimlik no ve vergi dairesi bilgilerini girdiğinizde matrah, tahakkuk ve yılı görüntüleyebilirsiniz. Yani hangi yılda ne kadar kazanılmış, ne kadar vergi ödenmesi gerekmiş, bu bilgilere ulaşılabilir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica