İhale sorgulama nasıl yapılır

Sponsorlu Bağlantılar

Ekap ismi verilen sistemde ihalelerin sorgulaması yapılabilmektedir. Ayrıca e-devlet sisteminden de ihale sorgulamak ve sonucu öğrenmek mümkün. Öncelikle ekap sisteminde ihale nasıl aranır, sonuca nasıl ulaşılır öğrenelim. Giriş yapacağımız site ekap. Buradan ihale işlemlerinin üzerine gelip "ihale arama" diyoruz.


Açılacak ekranda ihaleyle ilgili bildiğimiz verileri gireceğiz. Eğer ihalenin kayıt nosunu vs.. bilmiyorsak ihale bilgilerine ihaleyle ilgili belirgin kelimeler yazıp "kelimelerin herhangi biri" şıkkını işaretleyip güvenlik kodunu doğru yazıp ara diyebiliriz. Mesela ihale bilgilerine "gprs" yazıp ara diyelim. Belli başlı ihale ilanları çıktı karşımıza. Buradan bizi ilgilendiren ihale ilanının en solunda bulunan gri renkli klasör simgesi.



Resimde gördüğünüz yer. Bu simgenin üzerinde durduğumuzda ihale bilgilerini görüntüle yazacak. Tıklıyoruz ve bir bakışta ihale sayfasıyla karşı karşıya kalıyoruz.

Burada idare bilgileri, ihale bilgileri, ihale adı, ihale tarihi gibi bilgilerin yanısıra teklif verenler de görüntülenebilir. İhale sonuçlandığında ise yine buradan ihale sonucunu, ihaleyi hangi şirketin ne kadar maliyete aldığı bilgisini görebilirsiniz.

İhale aramanın diğer adresi ise E-devlet sistemi. E devlet sitesinden buraya tıkladığınızda gerekli bilgileri girdiğiniz takdirde ihale bilgilerini ve sonucunu görebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica