Şahıs ya da şirketlerin vergi tutarlarını sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın e-devlet ile entegre sistemi olan e-Vergi Levhası Sorgulama sistemiyle, bir şirket ya da şahsın son 3 yıla ait geliri ve vergi tutarı görüntülenebilir. Sorgulamayı yapabilmek için şahıs ya da şirketin vergi numarası / Tc no bilgilerine sahip olmanız ve vergi dairesinin bağlı olduğu yeri bilmeniz gerekir. Bu bilgiler faturada yer alır. Vergi kimlik no ya da TCKNO şeklinde gösterilebilir. Bağlı olunan vergi dairesi bilgisi de öğrenildikten sonra e-devlet sistemine girip sorgulama gerçekleştirebiliriz.
Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/e-vergi-levhasi-sorgulama sayfasına giriyoruz. Burada sorgulanacak kişi/şirketin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasından sadece biri yazılır, vergi dairesinin bağlı olduğu il ve ismi bilgisi girilip sorgulama işlemi yapılır. Sorgulama sonucunda "*** vergi kimlik numaralı mükellefin YILLIK GELİR VERGİSİ, ZIRAİ KAZANÇ GELİR VERGİSİ, KURUMLAR VERGİSİ, BASIT USULDE TİCARİ KAZANC vergi türlerinden mükellefiyeti bulunmadığı için vergi levhası bulunamaz." uyarısı çıkarsa, sorgulanan kişinin/şirketin belirtilen vergi türlerinde mükellefiyeti bulunmadığı sonucu çıkar.
Eğer sorguladığınız kişinin bu türde vergi mükellefiyetinin olması gerektiğini düşünüyorsanız, yazdıklarınızı kontrol ediniz. Vergi kimlik no yerine yazdığınız numarayı bir de tc kimlik no bölümüne yazarak deneyin. Ya da Tc kimlik no bölümünde sorguladığınız numarayı bir de vergi kimlik numarası bölümünde sorgulayın. Son olarak il ve vergi dairesini kontrol ediniz. Eğer belirtilen mükellefiyeti varsa kişinin ya da şirketin, sonucun görüntülenmesi gerekir.


Sonuçlarda şirket adresi, faal olup olmadığı gibi bilgilerin yanı sıra, son 3 yıla ait vergiye tabi matrah ve vergi tutarı bilgisi görüntülenecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica