Modem nasıl resetlenir (sıfırlanır)

Sponsorlu Bağlantılar

Reset tuşu modemin arkasında küçük bir düğme ya da ufak bir delik şeklinde olabilir. Eğer küçük bir delikse ufak bir iğne veya kalem ucuyla resetleme bölümüne dokunun ve bir süre bekleyin. Modeminizin tüm ışıkları söndüğünde modeminiz resetlenmiş demektir. Modem resetlediğinizde modeminiz fabrika ayarlarına döner. Bu durumda modem arayüzü kullanıcı adı ve şifre girişi modem klavuzunda yazabileceği gibi internetten de temin edilebilir.

Eğer modem arayüzüne girebiliyorsanız modem arayüzünde de modem resetleyebilirsiniz. Yönetim/ayarlar bölümünden fabrika ayarlarını yükle diyerek modemi sıfırlayabilirsiniz.

Neden modem sıfırlama ihtiyacı duyarız?

Çoğunlukla hatırlanmayan şifreler için modemleri resetleriz. Resetleme işlemi sonrasında fabrika ayarları girişi yaparak yeni baştan internet ayarları yapılır modem kapanıp açıldığında internete bağlanılır.

Sponsorlu Bağlantılar

2 yorum:

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica