Kablosuz modeme kimler bağlanıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer kablosuz modem kullanıyorsanız her türlü güvenlik önlemine rağmen şifrenizi bir şekilde kaptırabilirsiniz. Bunu kontrol etmek içinse modeminize bağlananları görmeniz gerekir. Modem arayüzünden wi-fi bağlantınızı kullananları görmeniz mümkün. Kullandığınız modemlere göre bu bilgiyi görmek değişik olsa da exper ewm-01 üzerinden anlatım yaptığımızda siz de modeminizden benzer menüleri kullanarak modeminize kimlerin bağlandığını görebilirsiniz.

Exper ewm-01 için 192.168.1.1 yazıyoruz adres çubuğuna ve enter diyip kullanıcı girişi yapıyoruz. Solda aygıt bilgisi menüsüne tıklayıp DHCP yazısına tıklıyoruz. Karşımızda modeme bağlanan bilgisayarlar/cihazlar ve cihazlara ait MAC adresleri bilgisi gelecek. Bunlardan kendi cihazlarımız dışında kalanlar modemimize isteğimiz dışında bağlanan kişiler olabilir. Şifrenizi kimseye vermediğinizden eminseniz ya da bu kullanıcıların siz olmadığına eminseniz modeminize yeni bir şifre girebilir veya MAC adreslerini engelleyebilirsiniz. MAC adreslerini engellediğinizde o kişiler modeminize bağlanamazlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica