Kablosuz modemde kullanıcı yasaklama

Sponsorlu Bağlantılar

Kablosuz modem kullanıyorsanız eğer zayıf bir şifre kullanmanız durumunda birileri wirelees bağlantınızı kullanabilir ve internette sakıncalı işlemler yapabilir. Emniyetteki dosyalara bakıldığında suçlu olarak hat sahipleri görünmektedir. Yani bir kişi modeminize bağlanıyor ve internetten birilerine hakaret ediyorsa ilk tebligat size gelir, hattın yasal sahibi olarak siz görünüyorsunuzdur çünkü. Bunları engellemek için modeme güçlü bir şifre vermek gerekir. Ayrıca girişini engelleyemediğiniz veya daha sonra tekrar girebileceğini düşündüğünüz kullanıcıları yasaklayabilirsiniz. Bunun için mac adresin engellemeniz gerekir.

Modem arayüzüne giriş yaptığınızda gelişmiş ayarlar bölümünde bloklanmış MAC menüsünde cihazların mac adreslerini engelleyerek modeminize girmesini engelleyebilirsiniz. MAC adreslerini öğrenmek içinse modem arayüzünden dhcp bilgisini görüntülemeniz gerekir. Tüm bu bilgileri modem arayüzlerinde görebilirsiniz. Onlarca modem modelleri için bu menüler farklı yerde olduğundan genel geçer isimlerini verebiliyoruz sadece. Eğer işlemi gerçekleştiremezseniz modem modelinizi yazıp yardım isteyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica