Kablosuz modem şifre ve isim değiştirme

Sponsorlu Bağlantılar

Kablosuz modemlere güvenlik için şifre girilmesi gereklidir. Bu şifre kullanılan şifreleme biçimine göre harf, rakam içerebilir. Hatırlayabileceğiniz bir şifre girmeniz ise yararınıza olacaktır. Eğer internetinizin hızı düştüyse, şifrenizin başkalarının eline geçtiğini düşündüyseniz kablosuz modem şifre değiştirme işlemi yapabilirsiniz. Bunun için modem arayüzüne girmeniz gerekir. Modeminizin arayüz adresini öğrenin. Eğer bilmiyorsanız modem modelini yazıp "x arayüzü" şeklinde arama yapabilirsiniz. Çoğu modem için arayüz adresleri http://192.168.1.1/ ve http://192.168.2.1/ şeklindedir. Arayüz adresini öğrendikten sonra internet explorer, firefox ya da chrome adres çubuğuna arayüz adresin yazın ve enterlayın. Kullanıcı adı ve şifre bilgisi istenecek. Eğer kullanıcı adınızı bilmiyorsanız ve ttnetten aldıysanız modemi kullanıcı adına "admin" şifre bölümüne "ttnet" yazın. Eğer olmuyorsa modeminizin modelini yazıp fabrika ayarları şifresini öğrenin.

Modem arayüzüne girişinizi gerçekleştirdikten sonra genellikle modem şifrenizi değiştirebileceğiniz alanı karşınızda görürsünüz. Eğer görünmüyorsa soldaki ya da yukardaki menülerden "kablosuz" seçeneğini işaretleyip temel/güvenlik ayarlarına bakmalısınız. Exper EWM-01 için modem şifresi ve modem ismi değiştirme alanı arayüze girildiği gibi şöyle görünmektedir.


Kablosuz ağ adı modem ismi olmaktadır. Buraya kısa bir isim veya rakam vs. girebilirsiniz. Kablosuz ağ şifresine ise modem şifrenizi yazacaksınız. İlk defa bu alana gelenler de, şifre değiştirmek isteyenler de bu alanı kullanacaklardır. Eski bir şifre varsa silip yerine yeni modem şifresi yazılır ve modem ismi de isteğe göre değiştirildikten sonra kaydet/değişiklikleri kaydet butonuna tıklanır. 

Modem ismi ve şifre değiştirme işleminizin geçerli olması için modem kapanıp açılacak. Tüm modem ışıkları yandığında ise wireless bölümüne gireceksiniz ve modeminizi görüp yeni şifrenizzle bağlanmayı deneyeceksiniz. Ayarları her değiştirdiğinizde (kablosuz bağlanıyorsanız) bağlantınız kesilir ve wireless arama bölümünden modeminizi bulup bağlanmanız gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica