Modem arayüzü şifresini ve kullanıcı adını unuttum ne yapmalıyım?

Sponsorlu Bağlantılar

Modem arayüzü şifresinin unutulması durumunda ilk olarak şu soruya cevap verilmesi gerekir. Modem arayüzü şifrenizi hiç değiştirdiniz mi? Eğer değiştirmediyseniz modem arayüzü kullanıcı adı ve şifresi modem kitapçığınızda yazar. Ya da internetten modem modelinizi yazıp modem arayüzü kullanıcı adı ve şifrenizi görebilirsiniz.

Eğer modem giriş şifrenizi daha önce değiştirdiyseniz ve kullanıcı adı ve şifrenizi hatırlamıyorsanız bu durumda imdadınıza modem reset yetişecektir. Modemi resetlemeden önce internet bağlantısını kurarken kullanacağınız kullanıcı adı ve şifreyi bildiğinize emin olun. Bu kullanıcı adı ise internet servis sağlayıcısının verdiği kullanıcı adı ve şifredir. Mesela ttnetten aldıysanız size bir xxxx.. @ ttnet şeklinde kullanıcı adı ve şifre verilecektir. Bu bilgiyi temin ettikten sonra modeminizi resetleyebilirsiniz.

Modem resetlemeden sonra fabrika ayarlarında geçerli olan modem arayüzü kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra internet ayarlarınızı yapabilir ve yeniden internete bağlanabilirsiniz. İnternet servis sağlayıcınızdan aldığınız kullanıcı adı ve şifreyi unuttuysanız servis sağlayıcısını arayarak bu bilgiyi temin edebilirsiniz.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica