21 Aralık 2012'de Ne Olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Herkesin merakla beklediği 21 Aralık 2012 Cuma gününe sadece 5 gün kaldı. Yıllardan beri beklenen gün olan ve son bir kaç ayda gündeme oturan 21 Aralık olayı nedir peki? 21 Aralık'ta kıyamet kopacağına inanan   bir sürü insan var şu an dünyada, inanmasa da "acaba?" diyen yine milyonlarca insan var. Ve elbette buna inanmayan ama yine de olayların gidişatını merak edenler var.

Kimine göre kehanet, kimine göre çağın ilerisinde olan mayaların geleceği görme yetenekleri. Peki ne diyor mayalar 21 Aralık için? Söylenen o ki mayaların takvimi 21 Aralık 2012'de bitiyor. Kimine göre ise mayalar dünyanın daha önce tanrılar tarafından üç defa yaratıldığına ve üçünün de başarısız ve 5125 sene sürdüğüne inandıklarından bu dünyanın da 5125 sene süreceğine dair inançlarını belirtmişlerdir. Yine maya hesaplamalarına göre 21 Aralık 2012 bu 5125 senelik sürecin son günü. Ancak son günden sonra kıyamet mi kopacağı ya da yeni bir çağın başlanacağına dair net bir şey yok. Ki 21 Aralık tarihte bir çok yerde yer alıyor, hatta tarihi bırakalım yılın en uzun gecesinin yaşandığı tarihtir 21 Aralık. Hal böyle olunca böylesi önemli günler her türlü senaryoya açık hale gelmiş.

Kimine göre 21 Aralık senaryosu popüler kültürün bir ürünü, kimine göre bir boş zaman geçirgeci. Peki 21 Aralık 2012'de gerçekten kıyamet kopacak mı? NASA'ya göre dünyayı tehdit eden bir durum söz konusu değil belirtilen tarihte. Gerek İslam gerekse Hristiyan dünyası ve diğer dinlerin bir çoğu 21 Aralık'ta kıyametin kopmasının mümkün olmadığını söylüyorlar. Çünkü çoğu inanca göre kıyametten önce kıyamet alametlerinin gerçekleşmesi gerekir. Fakat ülkemizde durum biraz daha karışık, kimine göre kıyamet alametleri çoktan gerçekleşti, yine İslam inancında kıyametin cuma gününde meydana gelecek olmasıyla 21 Aralık'ın cuma gününe denk gelmesi inançlılarda ciddi bir merak konusuna dönüşmüştür.

Bir de 21 Aralık 2012'de bir takım eylemler olacağı ya da kurgusal şeyler olacağına dair söylentiler de var, bilmiyoruz ve önümüzdeki beş günü bekleyip göreceğiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica