Facebook çöktü mü? Çöküp çökmediğini nasıl anlarım?

Sponsorlu Bağlantılar

Yaklaşık on dakikadır facebooka ulaşılmıyor. Bugüne kadar gördüğümüz tüm hatalardan farklı bir şeyle karşılaştık. Google chrome kullananlar " Bu web sayfası kullanılamıyor" hatasıyla karşılaşıyorlar. Firefox kullananlar ise "Sunucu bulunamadı" uyarısıyla karşılaşıyorlar. Durum hemen twitter'da binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Facebook çöktü haberleri yayılmaya başladı bile. Koskoca facebookun çökebileceğine pek ihtimal vermiyoruz fakat ortada bir sorun olduğu da gayet açık. Bunun bir saldırı mı ya da siteden kaynaklanan bir sorun olup olmadığı ilerleyen saatlerde illaki çıkacaktır ortaya ve öğreniriz neden facebooka ulaşılmıyor.

06.03.2021 tarihi itibarıyla Facebook'ta herhangi bir çökme durumu söz konusu değildir. Dönem dönem yoğunluktan ve bakımdan çökme durumları oluşuyor ve kullanıcılar tarafından facebook çöktü mü, facebooka neden giremiyorum sorusuna cevap aranıyor. Böyle bir durumda diğer iletişim kanallarından diğer kullanıcılara da sormak, twitter'dan facebook araması yapmak ve çok kullanıcılı sözlük forum gibi mecralarda facebook başlığına bakmak sorunun genel mi yoksa sadece size mi özel olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir. Gerek bizim blogumuz gerekse diğer forumlar ve haber siteleri bu konuda size her zaman güncel bilgiyi veremeyebilirler. Bu gibi durumlarda sözünü etmiş olduğumuz yöntemlere başvurup Facebook'un çöküp çökmediğini anlayabilirsiniz. Eğer diğer kullanıcılarda böyle bir problem yoksa, internet ayarlarınıza bakmanız, ev ya da işyerinizde diğer cihazlardan facebook'a girmeniz ve www.facebook.com üzerinden bir de facebook uygulamasından ayrı ayrı durumu kontrol edip soruna alternatif çözüm arayabilirsiniz. 

Herkes facebooka girerken siz giremiyor ve facebook neden açılmıyor diyenlerdenseniz, diğer bir sorun modem ayarları olabilir. Evde ya da işyerinizde modem arayüzünden facebook girişleri engellenmiş olabilir. Bu da facebook'u çöktü sanmanıza sebep olabilir. Böyle bir durumun olup olmadığını modem ayarlarınızdan kontrol edebilirsiniz. Her cihazın modem arayüzü giriş şifresi farklı olduğu için, bu ayarlardan sorumlu kişiye danışmanız gerekebilir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica