+359 ile başlayan aramalar hangi ülkeye ait

Sponsorlu Bağlantılar

Yıllardır cep telefonlarımıza garip numaralardan çağrı geliyor. Garip diye tabir ettiğim bu çağrıların başında +359 alan koduyla gelen çağrılar bulunuyor. Birçoğumuz bu numaraya artık aşina olduysak da bu numarayı ilk başta gören "alan kodu 3 olan ülke" "alan kodu 35 olan ülke" neresidir diye meraklanıyor. Bu yazıyı okuduktan sonra siz de biliyorsunuz ki +359 ile başlayan bu numara ülke kodu 3 ve ya 35 olan bir ülke değildir. Yazının başında da belirttiğimiz gibi uluslararası telefon aramalarında +359 koduna sahip bir ülkedir.

Peki +359 nerenin alan kodudur? 359 alan koduyla başlayan bu numaralar bizden ne istiyor, neden arıyorlar?
Bu alan kodu Bulgaristan'a aittir. Bulgaristan'ı ararken öncelikle +359'u tuşlarız ya da Bulgaristan'dan aranırken numaranın başında +359 görünür. Son zamanlarda bu numaralara bir de +380 ve +373 eklendi. 380 ve 373 nerenin kodu diye soracak olursanız; +380 Ukrayna , +373 Moldovya'ya ait ülke kodlarıdır.

Peki bu numaralardan neden çağrı alıyoruz?

Daha önce tecrübe edildiği üzere bu numaralara geri dönüş yapıldığında genellikle kadın sesiyle karşılaşılıyor. Kimisi arkadaş olmak istediğini, kimisi iş aradığını söylüyor, kimisi de sizi arayıp görüşmeyi çok kısa kesip "beni arar mısın" diyip telefonu kapatıyor.

Bu çağrılara karşı nasıl davranmalıyız? Eğer bu ülkelerde tanıdıklarınız varsa mesajlaşma yöntemiyle ya da kısa görüşmeyle yakınınız olduğunu teyit edin. Kısa görüşme dedik çünkü o numaralara dönüş yaptığınızda çok hızlı bir şekilde kontörleriniz tükenecektir. Eğer konuda da bahsettiğimiz üzere bu türden yaklaşımlarda bulunan kişilerle karşı karşıya kalırsanız geri dönüş yapmamanızı tavsiye ederiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica