Blogger başlık (title) düzenlemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Blogspotta bir şablon seçtiğinizde google tarafından indekslenirseniz eğer, önce blog başlığınız sonra açtığınız konu başlığı gelir(Blog başlığı - Konu başlığı). Çoğu webmaster bu sıralamayı Konu başlığı - Blog başlığı şeklinde düzeltmek istemektedir. Bu konumuzda bu ayarı birlikte yapacağız. Öncelikle başlık düzenlemesini yapmak istediğimiz blogumuzun "şablon" seçeneğine tıklıyoruz. Ardından üstte çıkacak blogumuzun mini görüntüsünü gösteren şablonun hemen altında "HTML'yi düzenle"yi tıklıyoruz. Açılacak ekranda crtl + f ile   <title><data:blog.pageTitle/></title>  şeklinde bir arama yapıyoruz. 

bu kodu bulduktan sonra siliyor ve yerine aynen altta vereceğim kodu yapıştırıyoruz;
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title>
</b:if>
Ardından "şablonu kaydet" e tıklayıp çıkıyoruz. Şimdi blogunuza girip kontrol edebilirsiniz, google tarafından indekslenmeyi beklemenize gerek yok, sekmelerden kontrol edebilirsiniz, herhangi bir konuya girin ve konunun blog başlıgından önce yazıldığını görün.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica