Facebook'taki videolar nasıl bulunur?

Sponsorlu Bağlantılar


Facebookta video arama için farklı bir yöntemden bahsedeceğim. Bunu daha çok webmasterlar bilir. Sitelerinin, yazılarının google'da çıkıp çıkmadığını kontrol etmek için yaparlar bunu. Bu yöntem farklı konular için de yapılabilir, bizim konumuz Facebookta video aramak olduğu için konuya giriş yapalım;
Arkadaşlar öncelikle google'a giriyoruz  ve yazmaya başlıyoruz "site:www.facebook.com erkan oğur". Evet gördüğünüz gibi ben Erkan Oğur'un videolarına ulaşmak istediğim için öyle yazdım, siz de ne arıyorsanız onu yazacaksınız. Unutmayın, bunu her site için deneyebilirsiniz, o zaman Facebook yerine istediğiniz siteyi yazabilirsiniz. Tabi ki sadece video değil, istediğiniz kelimeyi de aratabilirsiniz bu şekilde istediğiniz sitede. Facebook'un herkese açık paylaşımları Google tarafından indekslendiği için yani tanındığı için bu yöntemi rahatlıkla deneyebiliriz. İsterseniz görsel bir anlatımını yapalım bu olayın;


İşte resimde de görmüş olduğunuz gibi aramayı yaptıktan sonra işimizi daha da kolaylaştırmak için video arattığımızı belirten "videolar" seçeneğine tıklıyoruz. İstediğimiz videoyu bulamadıysak bir de şarkı ismini ekleriz yazdığımız yazının sonuna daha detaylı arama yapmış oluruz. Bu şekilde Facebookta müzik arama olayını gerçekleştirebiliriz. Biliyorsunuz Facebooktaki arama bölümü bizim tam istediğimizi vermiyor, bu yöntemse %90 başarılıdır, çoğunlukla istediğinize ulaşabilirsiniz.

Facebook android uygulamasında klasik yöntemle video bulmak içinse arama bölümüne video ile ilgili sözcükler girin ve sonuçları arayın. 




Sonrasında arama kısmının hemen altında yer alan sekmeleri sağa doğru kaydırın ve "video" yazısına tıklayın. Böylelikle aradığınız sözcük ile ilgili videolar bulabileceksiniz. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica