ADSL modem kurulumu nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Bundan 10 yıl öncesine kadar evde interneti olan kişilere gıpta ile bakılırken bugün çoğu evde internet vardır. Bilgisayarın yavaş yavaş evlerimize girdiği o zamanlarda bilgisayarlarda programlarla uğraşıyor, CD dolduruyor, film izliyorduk. Bir süre sonra internetsiz bilgisayarın keyfi olmadığına kanaat getirip evlerimize internet bağlattık. Şimdilerde artık bilgisayarı olan bir evin genellikle interneti de oluyor. Peki interneti eve nasıl alıyoruz?

Bildiğiniz gibi ttnet, superonline, turknet, internet denilince ilk akla gelenler. Bunlardan birine gidip başvurumuzu yapıyor ve hattımızın açılmasını bekliyoruz. Kurulumu eğer firma yapmayacaksa, hattımız açıldıktan sonra "ADSL kurulumu" yapmak gerekiyor. Modemin güç kablosunu prize takın. Telefon hattından gelen kabloyu splittera takın ya da direkt modeme takın. Splitter'a taktıysanız eğer splitter'ın modem yazan ucuna da modemden gelen kabloyu takınız. Modeminiz kabloluysa eğer ethernet kablosunun bir ucunu modeme, bir ucunu da bilgisayarın ethernet girişine takınız.

ADSL kurulumu her modem için farklıdır. Genellikle CD'deki kurulumu takip etmek işe yarar. Ya da arayüzden girip ayarları tamamlamak mümkündür. CD'den kurulum yapmak istemiyorsanız modemle birlikte gelen kullanım kılavuzunda modem arayüzüne girmek için gerekli bilgiye göz atın. Çoğu modem için bu "http://192.168.1.1/"  dir. Biz örnek olarak bunu verelim. Bu numarayı girdikten sonra karşıma  kullanıcı adı ve şifre geliyor. Kullanıcı adı olarak "admin" şifre kısmına ise "ttnet" yazıyorum ve giriş yapıyorum.

İlk girişte benden şifreyi değiştirmemi istiyor. Şifreyi değiştirdikten sonra kolay kurulumdan ADSL kullanıcı adı ve ADSL şifresi bölümüne internet sağlayıcı tarafından  (TTNET, SUPERONLİNE VS.) aldığım bilgileri girdikten sonra kaydet ve uygula diyorum. Modem kapanıp açılıyor ve internet geliyor.

Power ışığı modemin açık ya da kapalı olduğunu gösterir. WLAN wireless bağlantısını gösterir. DSL ışığının yanıp söndüğünü görürseniz modeminiz internete bağlanmaya çalışıyor demektir. DSL ışığı sabitlendiğinde yanındaki İNTERNET ışığı da yanarsa artık internetiniz var demektir. ETHERNET ışığı da ethernet ile bilgisayara bağlantıyı ifade eder. Ayarları yapmanıza rağmen internet yoksa eğer internet sağlayıcınızı arayıp hattınıza sinyal gelip gelmediğini kontrol ettiriniz.

Modeme şifre koymayı unutmayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica