Google chrome yer imleri ayarları

Sponsorlu Bağlantılar

Bir siteyi beğendiniz ya da incelemeniz gerekiyor ama şu an zaman ayıramıyorsanız, daha sonra tek tıkla girmek için o siteyi favorilerinize yani yer imlerine ekleyebilirsiniz. Önce yer imleri çubuğumuzu görünür hale getirelim. İsterseniz kısayol tuşuyla deneyelim önce. CTRL + SHİFT+B tuşlarına aynı anda basalım. Yer imleri çubuğunun görünür olduğunu farkedeceksiniz. Diğer bir yol ise google chrome ayarlarına girdiğimiz sağ üst köşede bulunan 3 çizgili simgeye tıklayıp yer işaretleri menüsünden "yer işaretleri çubuğunu göster" seçeneğini işaretlemektir.

Şimdi herhangi bir siteyi yer imlerine ekleyebiliriz. Eğer bulunduğumuz siteyi yer imlerine eklemek istiyorsak yer imlerinin bulunduğu kısımda mouse'un sağ tuşuna tıklıyor ve çıkan seçeneklerden "sayfa ekle" diyoruz. Adı kısmına yer imlerinde görünmesini istediğimiz adı verebiliriz, örneğin "youtube". Url kısmı da sitenin adresi oluyor. Kaydet dediğimizde o siteyi yer imlerine eklemiş oluruz.

Aşağıdaki örnekte, şu an girdiğiniz bu sayfayı yer imlerine kaydedelim mesela. Turuncu ile belirtilen yerde mouse'un sağına tıklayın.


Ekranda yeşil alan içerisinde çevrili olan sayfa ekle seçeneğine tıklayın.


Ad bölümünü olduğu gibi bırakabileceğiniz gibi esprili bir isim de verebilirsiniz, bu kısmı tercih meselesidir. Doğru olması gereken yer url'dir. İlgili sayfadayken bir değişiklik yapmadığınızda zaten sayfanın linkini olduğu gibi alacaktır. Son olarak kaydet deyin.



Yer imleri yöneticisi için ister yer imleri çubuğundan sağ tıklayıp yer imleri yöneticisi deriz, istersek url kısmına "chrome://bookmarks" yazarak yer imleri yöneticisine (yer işareti yöneticisi) gidebiliriz. Buradan site ekleyebilir ya da site silebilir ya da yer imlerinde siteye verdiğimiz ismi değiştirebiliriz.

Google yer imleri kayboldu diyorsanız, CTRL + SHİFT+B tuşlarına aynı anda basmayı deneyin.

Tüm bu anlatım masaüstü görünümü için hazırlanmıştır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica