Marmaray ne zaman bitecek?

Sponsorlu Bağlantılar

Yapımına devam eden Marmaray hızlı tren projesi tamamlandığında Halkalı - Gebze arası yaklaşık olarak105 dakika olacak. İlk deneme sürüşlerinin ardından resmi olarak açıldığında, artık Marmaray İstanbul'da trafik yükünü epey azaltacak gibi görünüyor. Resmi bir veri vermek mümkün değil fakat günde binlerce kişinin bu hattı kullanması şüphesiz trafiği olumlu etkileyecektir. Evine, işine, okuluna, eğlenmeye giden İstanbul insanlarının trafikte neler çektiğini herkes biliyor. Bundandır ki yıllardır bu projenin bitimi dört gözle bekleniyor ve işe, eve, okula daha erken gitmenin hesapları yapılıyor. Marmaray'ın ne zaman başladığı ve ne zaman biteceği ile ilgili aşağıdaki bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Marmaray ne zaman başladı?
Marmaray'ın inşaasına ilk olarak 2004 yılında başlandı.

Marmaray son durum nedir? 
Net bilgi verilmese de çalışmaların sonuna yaklaşılıyor ve 2013 Mayıs ayında test sürüşü yapılacak.


Marmaray ne zaman bitecek? Marmaray ne zaman açılacak?
Marmaray'ın açılma tarihi 30 Eylül 2013 olarak belirlenmiş durumda. Daha önce 29 Ekim olacağı söylenmişti fakat Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım bu tarihin bir ay öncesine alındığını duyurmuştu.

Sponsorlu Bağlantılar

2 yorum:

  1. Daha Zeytinburnu, Kazlıçeşme stasyonları yeni yıkılmaya başlandı. Yeni diyorum fakat çalışmalar 1 ay kadar önce başlamasına rağmen kanu gibi ilerliyor.. 2 Kişi çalışıyor, 4 kişi seyrediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu çalışmalarla 2013'ün sonuna nasıl yetişileceğini ben de merak ediyorum, geçtiğimiz günlerde yine bununla ilgili bir haberde 2013'ün sonunda açılacaktır dendi, bekleyip göreceğiz.

      Sil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica