Okullar ne zaman açılacak? 2013

Sponsorlu Bağlantılar


Okullar ne zaman açılıyor?

2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk döneminin bitimiyle başlayan, 15 yarıyıl tatili olarak bildiğimiz sömestre tatlininin bitimine bir hafta kaldı. 25 Ocak'ta karnelerin alınmasıyla başlayan yarıyıl tatilinin sonlarına yaklaştık. Kimi öğrenci 15 tatili derslerine çalışarak, kimi oyun oynayarak, kimi kitap okuyarak, kimi eğlenerek, kimi de hiçbir şey yapmadan geçirdi. Her ne kadar adı yarıyıl (15 tatil) tatili olsa da genellikle öğretmenlerin bol bol ödev vermesi sebebiyle bu dönemler biraz stresli geçiyor. Ders mi çalışsam, boş vakit mi geçirsem diye düşünen öğrenci bir bakar ki yarıyıl tatili sona ermiş, okullar tekrar başlamış.

İkinci döneme hazırlık nasıl yapılmalı?
Okullar açılmadan önce ne yapılmalı sorusuna en güzel cevabı siz verebilirsiniz. Ama bizim de nacizane tavsiyemiz olacak. Boşver dediğiniz günlerin geride kalmış olması gerekiyor. İyi bir tatil geçirmemiş olsanız bile canınızı sıkmayın, sizi koca bir yaz tatili bekliyor. Okullar başladığında eğer hiçbir hazırlık yapmamışsanız derslere odaklanmanız zaman alır. İlk bir hafta özellikle okulda olduğunuza şaşırır durursunuz, bir an önce dersin bitmesini istersiniz. Derslere karşı ilgisiz olmaya başlayabilir, sonraki günlerde bir türlü geri dönüş yapamadığınızdan derslerden geri kalırsınız, bu da notlarınıza yansır. İşte bunların önüne geçebilmek için, okullar başlamadan önce biraz hzırlık yapmalısınız. Derslere yabancılık çekmemek için konulara göz gezdirmek, konu tekrarı yapmak, ikinci dönem konularına bakınmak vs.. size oldukça yardımcı olacaktır ikinci döneme başladığınızda.

Öğrenci arkadaşlar, 2012-2013 eğitim öğretim yılında ikinci dönem 11 Şubat 2013 Pazartesi günü başlayacak. Yani haftaya bugün okuldasınız. Hepinize başarılar dilerim.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica