Skype dosya gönderme ve alma

Sponsorlu Bağlantılar

Msn'de sıkça kullandığımız bir özellik olan dosya gönderme ve dosya alma skype'ta da mevcut. Bu konuda dosya (resim, müzik vs..) gönderip almayı ve de skype'ta gelen dosyaları nereye kaydedeceğimizi belirlemeyi öğreneceğiz. Öncelikle skype'tan dosya göndermeyi öğrenelim. Fotoğraf, müzik ya da not defteri gibi belgeleri göndermek için tıpkı msn'de yaptığımız gibi dosyayı sürükleme metoduyla gönderebiliriz karşı tarafa. Sürükleme metodu nedir? Sürükleme metodu, bir dosyayı mouse'un sol tuşuyla tutup göndermek istediğiniz kişinin penceresine getirip "yazı yazdığımız alana" bırakmaktır. Diğer dosya gönderme şekli ise ekranda da göstermiş olduğum + işaretine tıklayıp dosya gönder demek ya da kişinin ismine sağ tıklayıp dosya gönder demektir. Dosya gönder dedikten sonra fotoğraf, müzik ya da ne göndermek istiyorsak açılan ekranda onu seçeriz ve tamam deriz.

Dosya gönderildikten sonra karşı taraf dosyayı kabul ettiğinde yüklemenin başladığını görürsünüz, dosyayı gönderen sizseniz eğer dosya karşıya gönderildikten sonra "dosya gönderildi" yazar. Karşı taraftan dosyayı alan kişi sizseniz eğer birinin size dosya gönderdiği uyarısını alırsınız ve kaydet (ya da farklı kaydet) yazar. Dosya alındığında kaydettiğiniz yere gidip dosyayı açabilirsiniz.

Eğer skype'ta karşıdan gelen dosyaların yerini ayarlarsanız gelen dosyanın yanında "kaydet" yazar, eğer yer belirlemezseniz "farklı kaydet" yazar, yani her gelen dosyaya ayrı bir yer belirlersiniz. Ama eğer skype dosyalarının geldiği tek bir klasör oluşturmak istiyorsanız, herhangi bir klasör açıp isim verin ve skype alınan dosyalar ayarlarını yapıp işlemi tamamlayın. Bunun için üst menülerden araçlar/seçenekler/anlık mesajlar & sms'e tıklayıp anlık mesaj seçenekleri'ni seçiniz. Eğer ekranı göremiyorsanız "gelişmiş seçenekleri göster" diyiniz.

"Bir dosya aldığımda" kısmında ikinci seçenek olan "tüm dosyaları şuraya kaydet" seçeneğinin karşısında "klasörü değiştir" yazdıktan sonra açılan kutucuktan dosyaları kaydetmek istediğimiz klasörü(alınan dosyalar klasörü oluşturabiliriz) seçip tamam diyoruz. "tüm dosyaları şuraya kaydet" seçeneği işaretli olarak kalacak ve kaydet diyip çıkacağız.

Tanıdığınız veya tanımadığınız kişilerden aldığınız dosyaları virüs taramasından geçirmeyi unutmayınız. Ayrıca virüslü dosyaları anında tespit edebilecek antivirüs programları kullanmayı ihmal etmeyiniz.


Sponsorlu Bağlantılar

9 yorum:

  1. sorun şu ki win8 kullanıcısıyım :( dosya gnderemiyorum

    YanıtlaSil
  2. bende bazı kişilerden dosya alabiliyorum,bazılarından farklı kaydet yada kaydet menüsü dahi çıkmıyo neden?

    YanıtlaSil
  3. güzel bir bilgi paylaşım için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. en fazla kaç gb lık dosya gönderebiliyoruz ?

    YanıtlaSil
  5. dosya alırken neredeyse sonuna geldi ama takıldı kaldı yaklaşık bir saattir bekliyor diyo yok oluyo tekrar diyo

    YanıtlaSil
  6. bizim skype programında yollanmıyo

    YanıtlaSil
  7. güzel anlatım

    YanıtlaSil
  8. bana gelen dosyayı bulamadım bide sağ tıkla açamıyorum windowsdanmı kaynaklı 7 kullanıyorum çünkü :Dd

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica