Skype listenizde olmayan kişiler aramasın

Sponsorlu Bağlantılar

Bildiğiniz gibi skype'ta listenizde olmayan kişilerle de konuşabilir ve sesli arama gönderebilirsiniz birbirinize. Adeta telefonla arıyormuş gibi aniden birinin skype'ta size arama gönderdiğini gördüğünüzde şaşırabilirsiniz. Bu, skype'ta yıllardır var olan bir özellik. Eğer siz skype listenizde olan kişiler harici aranmak istemiyorsanız (tanımadığım kişiler aramasın diyorsanız) küçük bir ayar yapmanız gerekmektedir. Buna skype aramalarını engelleme ayarı da diyebiliriz. Öncelikle üst menüden araçlar, sonrasında ise seçeneklere tıklıyoruz. "Çağrılar" menüsüne tıklıyor ve açılan menüden "çağrı ayarları"na tıklıyoruz. "çağrı seçeneklerinizi belirleyin" yazan kısımda iki seçeneğimiz var.

"herkesin beni aramasına izin ver" ya da "sadece kişi listemdekilerin beni aramasına izin ver" seçeneğine tıklayıp kaydedip çıkabiliriz. Bu ayara hiç dokunadığınız takdirde herkesin aramasına izin vermiş olursunuz. Herkesin aramasına kapatmak istiyorsanız "sadece kişi listemdekilerin beni aramasına izin ver" seçeneğini işaretleyip tamam diyip çıkın.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica