Skype yazı geçmişi kaydetme ve silme

Sponsorlu Bağlantılar

Skype'ta farketmiş olacaksınız ki biriyle yazışıp çıktıktan sonra herhangi bir zaman tekrar girişinizde o kişiyle konuştuklarınız aynen kalıyor. Müdahale etmediğiniz sürece her oturum açışınızda o yazışmaları görürsünüz. Yani "biz dün ne konuşmuştuk" demenize gerek kalmadan konuşmaları görebilirsiniz. Bazen sayfa temiz görünür, bu durumda eğer geçmiş konuşmaları görüntülemek istiyorsanız kişinin ismine tıklayıp açılan ekranda dün, 7 gün, 30 gün, 3 ay seçeneklerinden birini işaretlediğinizde konuşma geçmişiniz görüntülenir.

Skype geçmişini kaydetme ya da bu yazıları silme ayarlarına gidip istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz bunu. Eğer skype geçmişini silmek istiyorsanız şu yolu izleyin. Her zaman olduğu gibi yine üst menüden "araçlar"ı sonrasında ise "seçenekler"i seçiyoruz. Buradaki menülerden "gizlilik"e tıklıyor ve gizlilik seçenekleriyle baş başa kalıyoruz. Burada skype yazı geçmişimizi silme ayarlarını "geçmiş kaydı" kısmından görebiliriz. Şimdi buradaki seçenekleir değerlendirelim. Eğer bir ayar yapmazsanız genellikle "sürekli" yazar, yani sürekli geçmiş yazıları kaydet anlamına gelir bu.
(Eğer resimde göstermiş olduğum ekranı göremezseniz "gizlilik seçenekleri" ilk olarak karşınıza geldiğinde "gelişmiş seçenekleri göster" diyip bu ekranı görebilirsiniz")

Sonraki seçeneklerde 3 ay, 1 ay, 2 hafta'yı görüyoruz, istersek bunlardan birini seçebilir ve skype konuşmalarımızın ne kadar süre kayıtlı kalmasın istiyorsak seçimimizi yapabiliriz. Ve çoğu kişinin merak ettiği skype konuşmalarını silme olayı, o da "tutma" olarak gösterilmiş burada. Seçeneklerden "tutma"yı seçtiğimizde bundan böyle skype konuşmalarımız kayıt altına alınmaz. Şimdiye kadar yazıştıklarımızın silinmesi içinse geçmiş kaydı kısmında bulunan "geçmişi sil" butonuna tıklarız ve skype geçmiş konuşmalarımız silinir.

Skype geçmişi silme veya kaydetme ayarlarına araçlar/seçenekler/anlık mesajlar & sms/ anlık mesaj seçenekleri'nden gelişmiş seçenekleri  göster diyerek de gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

6 yorum:

  1. peki konuşma geçmişi nereye kaydediliyo pc de

    YanıtlaSil
  2. tutma desende tutuyor çogunlukla ilk çıktığından bu yana hep nefret ettim salak ötesi bir prgm

    YanıtlaSil
  3. Merhaba size nasıl ulaşabiliriz bi sorum olucaktı :/

    YanıtlaSil
  4. geçmişten kalma ifade mesajları nasıl siliniyo :(

    YanıtlaSil
  5. en iysi msn 2009 du sonrakiler dayatmacı kullanışsız ve iğrenç programlar bide mecbur ediolar kullanmaya

    YanıtlaSil
  6. tutma desende tutuyor, cozumu varmi ?

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica