Akira Yoshizawa kimdir?

Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz yıl 14 Mart 2012 tarihinde google doodle'ında bulunan Akira Yoshizawa kimdir ne yapmıştır, nerde doğmuştur nerde ölmüştür, bunları yazacağız.

Akira Yoshizawa 14 Mart 1911 tarihinde Japonya'da dünyaya geldi. Origami adı verilen ve kağıt katlama sanatı olarak bilinen türün/sanatın geliştiricisidir. Yaşamı boyunca kağıtları farklı şekillerde katlamaya çalışmış ve binlerce farklı katlama şekillerine imza atmıştır. Hatta bu uğurda, çalıştığı fabrikadan ayrılarak tüm zamanını bu sanata vermiş ve bir süre sonra namını duyurmuştur. Akira Yoshizawa'nın 50 bin kağıt katlama şeklini resmettiği ve anlatımını yaptığı kitapları vardır. Bu kitaplar beceri işlerini, el sanatlarını, görselliği vs. sevenler için oldukça güzel kaynaklardır.

Tarih 14 Mart 2005'i gösterdiğinde Akira Yoshizawa hayata gözlerini yumdu. Origami sanatçısının doğum günü ve ölüm günü aynıdır (14 Mart).

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica