Kepek neden ve nasıl oluşur? Nasıl önlenir?

Sponsorlu Bağlantılar

Kepek birçoğumuzun sorunu. Bizi sürekli kafa kaşımaya mecbur bırakan ve saçımızda beyaz minik pullar bırakan bu soruna nelerin neden olduğunu merak ediyor musunuz? Kepek, ölü hücrelerin vücut yüzeyinden atılması olayıdır. Hücrelerin yenilenmesi durumu herkeste vardır. Fakat kepekli kişilerde bu yenilenme anormal şekilde sürer ve ölü olmayan hücreler de kuruyarak dökülebilir. Kepeğin birçok nedeni olabiliyor. Kepek oluşmasına neden olan başlıca faktörler; stres, yorgunluk, hormonal dengesizlikler, hijyenik olmamak, alerjik sorunlar, aşırı yağ şeker tüketimi ve çeşitli sağlık sorunlarıdır. Ayrıca kalitesiz saç jöleleri, kalitesiz saç spreyleri ve bunların aşırı kullanımı, saçın güzelce yıkanmaması ve kurulanmaması gibi durumlar da kepeğin oluşumuna ortam hazırlar.

Peki kepek nasıl önlenir? Saçımda aşırı kepeklenme var diyen bir insan hangi çözümleri denemelidir. Öncelikle temizliğe ve yiyeceklere dikkat edilmelidir. Aşırı yağ ve şeker tüketimi yapılmamalıdır. Stres yaratacak etmenlerden uzak durmak gerekiyor. Aşırı yorgunluk yaratan ve stresimizi arttıran işler yapmak yerine daha hafif iş tercihlerinde bulunmamız gerekiyor, tabi bu her zaman mümkün olmuyor. Bunlarla birlikte kepeğe karşı şampuanlar kullanmak oldukça faydalıdır. Bu şampuanlardan yağlı veya kuru saçlar için şampuan tercihlerini yapmak yerinde bir davranış olur.

Kepeklenme sorununda ilk etapta temizliğe ve yiyeceklere dikkat edilir. Eğer bunlara dikkat edildiği halde sorun devam ediyorsa dermatoloji (cildiye) hekimine görünmek gerekir. Özellikle saç derinizdeki kaşıntı ve kepeklenme yüzünüzde, çene civarında ve göğsünüzün ortasında da varsa hiç vakit kaybetmeden dermatoloji kliniğine randevu alınız. Kepeklenme sorunlarının sağlık sorunların kaynaklanabileceği unutulmamalıdır. Tavsiyemiz kısa sürede geçmeyen kepeklenmelerde doktora başvurmanızdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica