Atari oyunları ve karakterleri

Sponsorlu Bağlantılar

80'lerde ve 90'larda çocuk olanların şimdilerde hüzünlenerek yad ettikleri ve bir zamana damga vurmuş atari oyunlarından  ve bazı atari (ateri) karakterlerini hatırlar mısınız? Evde televizyonlarımıza bağlayarak oynadığımız atarilerden tutun atari salonlarında jetonlarla oynadığımız oyunlara kadar çocukluğumuzu tebessümle anıyoruz şimdilerde.

O oyunlardan ilk aklımıza gelen elbette Süper Mario. Bir sıhhi tesisatçı olan Super Mario çeşitli tehlikelerden, borulardan geçerek prensesi kurtarıyordu. Super Mario yerine Luigi'yi de alabiliyorduk.

Sonra Tsubasa vardı, aynı zamanda sabahları erkenden kalkıp izlediğimiz çizgi film olan Tsubasa'nın atari kasedi çıktığında oldukça rağbet gördü ve atarilerimizin en çok oynanan oyunlarından oldu.

Street Fighter ise evlerimizdeki atarilerden ve atari salonlarında en çok oynadığımız oyunlar arasındaydı. İki kişilik oldukça zevkli olan bu oyundan Ryu, Chun-Li, Zangief, Dhalsim (dalsım) ilk aklımıza gelen street fighter karakterlerinden.

Yine Mortal Kombat da filmi çekilen ve Street Fighter gibi sokak dövüşü tarzında çeşitli hareketlerin sergilendiği ve de aduket çekerek rakibi devirmeye çalıştığımız oyunlar arasındaydı.İki kişilik oynanması oldukça zevkli olan bu oyunda Sub zero, scorpion, raiden, sonya akla gelen ilk isimler.

Road Fighter, şu meşhur araba oyunu, yoldan kayıp bariyerlere çarpıp patladığımız bu oyun ilk araba oyunlarımız arasındaydı.

Bomberman da o dönem sıkça oynadığımız atari oyunları arasındaydı.

Tank90 oyununu hatırlamayanınız yoktur herhalde? Duvarlarla örülü kuşu ve tankımızı korumaya çalıştığımız ve tankları vurup level atlamaya çalıştığımız o unutulmaz oyun.

Peki ya Duck Hunt? Hani tabancamızla ekrandaki kuşu vurmaya çalıştığımız ve vuramadığımız zaman çimler ardında bir köpeğin çıkıp sırıttığı oyun...

Bunlardan çok daha fazlası unutamadığımız, doksanlı yılların belleğimize kazınan hatıralarıdır. Sizler de aklınıza gelen atari oyunlarını ve karakterlerini bizlerle paylaşabilirsiniz.


Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. Bir james bond oyunu vardi bir de deniz altinda ilerleyen bir yaratik vardi mavi ve kirmizi balonlari yiyerek buyuyen bu oyunlari adini yazarmisiniz

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica