Öğrenim ve katkı kredisi geri ödemesi sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar

Üniversitedeyken kyk'dan aldığınız öğrenim kredisi ve katkı kredilerini gün geliyor geri ödemeye başlıyorsunuz. Okul bittikten bir/iki yıl sonra başlayan bu ödemeleri yapmak çoğu zaman zor oluyor. Hayat kurma telaşına giren, birçok yere borçlanan kişi üniversitedeyken aldığı bu paranın geri ödemesi başladığında yüzü asılıyor. İzlenimlerimize göre çoğu kişinin işsiz dönemine geliyor geri ödemeler. Netice itibarıyla ödenmesi gerekiyor bu borçların. Çünkü ödenmediği takdirde belli bir süre sonra ödeme emri geliyor ve ödeme yapamazsak eğer icra, haciz ile karşı karşıya kalıyoruz. Sıkıntı çekmemek için zaman geçmeden ödemeleri yapmak ya da dilekçe ile ödemeleri erteletmek gerekiyor.

Öğrenim kredisi veya katkı kredilerinden birini aldıysanız veya her ikisini yani öğrenim ve de katkı kredisi aldıysanız borcunuzun ne durumda olduğunu ve ödeme çizelgesini takip etmek için Kredi yurtlar kurumu'na ait siteye giriş yapıp bilgilerinizi kontrol ediniz. Öğrenim ve katkı kredisi geri ödemesi sorgulaması için buraya tıklayın. Bu bilgi artık e devlet sisteminde görünmektetir. Ayrıca siteden ödemelerinizi de görüntüleyebilirsiniz. Ödemediğiniz aylara ait ne kadar faiz geldiğini ve de ilk-son ödeme tarihlerini bu adresten görebilirsiniz.

Güncelleme: KYK sitesi yenilendiğinden öğrenim ve katkı kredisi geri ödeme sorgulama sayfası da değişti, eski linki silip yenisini yazdık.

Borçlarınızı ödediğiniz hâlde sistemde hâlâ borçlu görünebilirsiniz. İlgili konu için:

Sponsorlu Bağlantılar

5 yorum:

  1. yukarıda belirtilen siteye girilmiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu an için siteye erişimde sıkıntı var, "404 - File or directory not found" hatası veriyor, daha sonra tekrar deneyebilirsiniz.

      Sil
    2. Kyk sitesi yenilendiğinden linkler de değişmiş, doğru linki konuya ekledim.

      Sil
  2. ben ödeme yapalı hemen hemen 2 hafta oldu ama hala ödeme yaptığım işlenmemiş ödeme yapmamışım gibi gözüküyor önceden ödeme yaptığım da en geç 4 gün içinde işlenirdi şimdi neden gözükmüyor bir sorun mu var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle zannediyorum ki sitenin güncellenmesinden kaynaklı problemler var, ödeme fişinizi kaybetmeyiniz yine de.

      Sil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica