Banyo ve tuvalete ait elektrik düğmeleri neden dışarıdadır?

Sponsorlu Bağlantılar

Tuvalet, banyo ve balkon ışıklarına ait elektrik düğmelerinin (elektrik anahtarı) dışarıda olduğunu biliyoruz. Küçüklüğümüzden beri normal gelen bu durum ileriki yaşlarda merak konusu oldu ve artık şu soruyu sorar hale geldik. "Neden tuvalet ve banyoların ışık düğmeleri dışarıdadır?". Şüphesiz bu soruyu sormamıza neden olan en büyük etken üzerimize kapatılan tuvalet, banyo ışıklarıdır.

Genel görüşe göre, bu alanlar buharlaşmanın ve suyun bol olduğu ortamlar olması dolayısıyla elektrik düğmelerinin hasar görmemesi ve ıslak elle elektrik düğmesine dokunulmaması için alınmış önlemler olarak kabul edilir. Aynı şekilde balkon ışıklarına ait elektrik düğmelerinin de balkon dışında olması yağmur ve dış etkenlerden gelecek zararları önleme amaçlıdır. Elektrik düğmelerinde meydana gelecek olası bir arıza elektrik kaçağına neden olabileceği gibi, kişinin can güvenliği için de sakınca doğurabilir.

Bu alanlarda elektrik düğmelerinin dışarıya yapılmasının asıl nedeni üzerimize ışığın kapatılması şakalarının yapılmasıdır gibi yorumlar internet geyikleri arasında yer alır.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica