İlkbahar yüzünü gösterdi, Mart ayı hafif soğuk-ılık havada seyrediyor. Bahar geliyor ve ağaçlar tomurcuklanıyor, çimler yeşeriyor, çiçekler filizleniyor. Bahar tüm güzelliğiyle merhaba derken bizler de ruhsal olarak bahar aylarına geçiyor ve baharın insan üzerindeki o güzel etkisinden nasipleniyoruz. Fakat her zaman böyle olmuyuro, bahar aynı zamanda alerjik rahatsızlıklara da göz kırpıyor. Alerjik rahatsızlıkları olan birçok kişi bahar mevsimine girdiğinde kaşıntılara, sivilcelere ve yorgunluklara maruz kalabiliyor. Yorgunluk ise, diğer aylardan farklı olarak bu aylarda uzun süre etkisi altına alabiliyor insanı.
Bahar aylarına girişte birçok kişi yorgunluğa hapsoluyor, tembelleşiyor, ders çalışması gerekirken ders çalışmıyor, iş yerinde işine yeterli performansı gösteremiyor. Tüm bunların nedeni bahar yorgunluğu olabilir. Siz de bahar yorgunu olabilirsiniz.
Bahar yorgunluğu nedir?
Bahar aylarına geçişte yoğun olarak hissedilen yorgunluğa genel olarak bahar yorgunluğu denmektedir. Havadaki değişimler, havadaki elektrik yükleri gibi etkenler bahar yorgunluğuna neden olabilir. Havanın açık kapalı olma durumları da kişileri etkilemekte ve ters etkiler gösterebilmektedir.
Bahar yorgunluğunu atlatmak için dengeli beslenme, vitaminli gıdalardan tüketme ve düzenli uykuya özen göstermek gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.