Saatler ne zaman ileri alınacak? 2013

Sponsorlu Bağlantılar

Yılda bir sefer saatler bir saat ileri alınır, bir sefer de bir saat geri alınır. Bazen karıştırılsa da bu durum(saatler geri mi alınacak, yoksa ileri mi alınacak), kışa girerken günlerin kısalmasından saatin geri alındığını, yaza girerken de saatlerin ileri alındığını düşünerek aklımızda tutabiliriz.

Her yıl belli günlerde belli saatlerde yapılan bu uygulamayla çoğunlukla iş-okul saatleri konusunda karışıklıklar da çıkabiliyor. İşe veya okula erken ya da geç gidenler olabiliyor. Aksi belirtilmedikçe genellikle yaz ve kış saati uygulamasında güncel saat uygulanır okulda ve işte. Yani eski saate göre şu saatte gelinir gidilir gibi bir şeyden söz edilmez pek.

Baharın kendini göstermesiyle günler uzamaya başladı ve bir de yaz saati uygulaması kapımızı çaldı. Yaz saati uygulamasıyla saatlerimizi 1 saat ileri alacağız ve günler 1 saat daha uzamış olacak. Ayrıca yazın ortasına kadar her gün günler uzamaya devam edecek.

Bu yıl saatler ne zaman ileri alınıyor diye baktığımızda ise 31 Mart tarihini görüyoruz. 31 Mart'ta gece 3'te saatler ileri alınacak. Saatinizi daha önceden ileri alabilirsiniz fakat bunun geçerliliği 31 Mart gece 3'ten sonra oalcaktır. Ayrıca artık birçok telefon ve bilgisayar bu ayarlamayı kendiliğinden yapmaktadır. Buna da dikkat etmekte fayda vardır.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica