Facebook mesajları ücretli oldu

Sponsorlu Bağlantılar

7 Nisan 2013 itibarıyla facebook listemizde olmayan birine mesaj attığımızda uyarı alıyoruz. Uyarının içeriği aynen şöyle; "x ile bağlantın olmadığından mesajın normalde kendisinin Diğer klasörüne düşer ancak bir ücret karşılığı mesajının kendisinin Gelen Kutusuna düşmesini sağlayabilirsin." Bundan sonra da iki seçenek çıkıyor karşınıza, birincisi "0,53 TL TRY ödeyerek bu mesajı kendisinin Gelen Kutusuna gönder" şeklinde. İkinci seçenek ise "Bu mesajı kendisinin Diğer klasörüne gönder" şeklinde.

Anlaşılan o ki facebook ücretli mi olacak yazısında belirttiğimiz facebookta listede olmayan kişilere mesaj atmanın paralı olmayacağı düşüncesinde yanılmışız. Facebook'un ücretli hizmetleriyle alternatiflere yol açacağını belirttiğimiz yazının aksine facebook paralı bir uygulamayı devreye soktu.


Bundan böyle facebookta listenizde olmayan birine mesaj attığınızda 53 kuruş ödeyeceksiniz. Eğer kredi kartınızla vs.. ödeme yaparsanız gönderdiğiniz mesaj karşı tarafın mesaj kutusuna düşecektir. Ücretsiz mesaj gönderemez miyiz sorusunun cevabı ise ikinci seçenekte. Elbette ücretsiz mesaj gönderebilirsiniz fakat ücretsiz gönderdiğiniz mesajlar karşı tarafın mesaj kutusunda "diğer" kısmına düşer. Bu bölüm de daha çok spam olarak algılandığından ve çoğu kişinin bakmadığı bir bölüm olduğundan çoğu kişinin hoşuna gitmeyecek bir uygulama.

Facebook bu uygulamayla facebook üzerinden tacizleri, tehditleri, sahtekarlığı vs.. önlemeye çalıştığını belirtiyor fakat uygulama şimdiden eleştirilerin hedefi olmuş gözüküyor.

Güncelleme: Uygulama test aşamasındaydı fakat şimdi tekrar kullanımda. Konuda belirttiğimiz 53 kuruş her kullanıcı için farklılık gösteriyor. Örneğin takipçi sayısı fazla bir kadına, bir erkek tarafından mesaj gönderilmeye çalışıldığında 2-5 dolar arası para isteniyor. Yine yaptığımız testlerde bu uyarının sürekli çıkmadığını farkettik, kimilerinde hiç çıkmıyor kimisinde ise 5 dolara kadar ücret isteniyor.


Güncelleme 2021: Bir zamanlar Facebook'ta mesajlar ücretli olmuştu, şimdi böyle bir durum söz konusu değil. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica