Twitter profil resmi değiştirme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Her sitenin kendine has özellikleri ve ayarları olunca bazen en basit görünümlü sitede bile ayarların nerede nasıl yapılacağını karıştırdığımız oluyor. Twitter da zaman zaman ayarları karıştırdığımız site. Bir sosyal ağ platformunun olmazsa olmazlarından olan profil fotoğrafı konusuna kısa bir değineceğiz. Twitter'a yeni kaydolup profil resmi yüklemekte güçlük çeken arkadaşlara yardımcı olma babında kısa bir anlatım yapacağız twittera profil fotoğrafımızı yükleme hususunda. Anasayfadayken profil fotoğrafımız boş olsa bile üzerinde duralım mouse ile, o alanda sağda düzenle butonu belirecektir, tıklayalım butona. Eğer göremediyseniz yukarıdaki dişli çark simgesine tıklayıp ayarlar dedikten sonra sol "profil" seçeneğine tıklayın. Bu alanda profil resminizi değiştirebilirsiniz, bunun için "fotoğrafı değiştir" seçeneğine tıklamanız yeterlidir. fotoğraf yükle, fotoğraf çek veya kaldır seçenekleri mevcut. Bunlardan fotoğraf yükle dediğimizde bilgisayarımızdan bir resim seçeriz, sonra da tamam deriz, ardından en aşağıda değişiklikleri kaydet dediğimizde profil resmimizi yüklemiş/değiştirmiş oluruz. Eğer fotoğrafımız olmasın istiyorsak, bunun için de fotoğrafı değiştir'e tıklayıp "kaldır" deriz ve işlemi tamamlayıp fotoğrafımızı twitter'dan silmiş oluruz.

2021 Güncel: Sosyal medya uygulamaları kendilerini sürekli yeniliyor ve ayarların yeri değişiyor, bunlara yetişmek haliyle zor oluyor. Yukarıdaki anlatımın bir kısmı geçerliliğini yitirmiştir. Mesela şimdilik Twitter'da profil resmi kaldırma seçeneği bulunmuyor. Bunun yerine siyah bir görsel ya da başka bir görsel kullanıp değiştirme işlemi yapabilirsiniz. Aşağıda Twitter'da profil resmi değiştirme ya da silme konusu yeniden ele alınacak ve görsellerle desteklenecek. 

İster uygulamadan isterse twitter web sitesinden giriş yapın, öncelikle profil resminiz ve isminizin bulunduğu alana tıklayıp profilinize gidin.



Profil resim ve isminizin bulunduğu yerin karşısında profili düzenle seçeneğine tıklayın.





Görselde gördüğünüz gibi profil resminizin içerisine kamera simgesi yerleşecek, yani profil resminiz değişmeye hazırdır. Kırmızı kare ile çizdiğimiz alana tıklayarak telefon ya da bilgisayarınızdan bir fotoğraf/resim seçebilir, kaydet diyerek profil resminiz olarak belirleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

8 yorum:

  1. Ben mobilden resim yüklemek istiyorum bana yardımcı olursanız mutlu olurum :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. profilimi değiştiremiyorum. çünkü fotoğrafını değiştir yazmıyo. nede böyle olmuş olabilir?

    YanıtlaSil
  3. Mobilden profil resmi değiştiremeyenler twitter uygulamasını indirip tekrar deneyebilirler.

    YanıtlaSil
  4. Uygulama var profil guncelleniyor diyo ama bi turlu olmuyo. Ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
  5. Fotoğraflarım olmasin rica ediyorum aynı zamanda twitter hesabımda dahil

    YanıtlaSil
  6. Aysu aleyna daştan ben lutfen fotoğraflarımı silin

    YanıtlaSil
  7. Twitter profil resimini değiştirdim,yeni resim yayına alındı yazdı ama yayınlamadı.beyaz yani boş görünüyor.

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica