3 yılda 30 bin koruma memuru alınacak

Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan 10 bin koruma memuru alımıyla ilgili merak edilenleri yazacağız. Öncelikle 10 bin koruma memuru alınması hedefleniyor, sonraki yıllarda ise 20 bin, yani toplamda 3 yılda 30 bin koruma memuru emniyete bağlı olarak görev yapacak. Koruma memurlarının görev alanını stadyumlar, üniversiteler, yurtlar oluşturuyor. Bu yerlerde şu an görev alan "güvenlik görevlilerinin" durumuyla ilgili ise bir açıklama yapılmadı henüz, zaman gazetesinin haberine göre ise "güvenlik gidiyor, koruma memuru geliyor"

Koruma memuru olmak için gereken şartlar şöyle;

  • en az lise mezunu olmak
  • 28 yaşını geçmemiş olmak
Bu şartları taşıyanlar koruma memuru olabilmek için başvuruda bulunabilecek. Özel yetenek sınavına girecek olan koruma memur adaylarından sınavı başarıyla geçenler polis meslek yüksekokulunda (PMYO) 4 ay eğitim görecek, 4 aylık eğitime ek olarak sahada 2 aylık eğitim daha görecek olan adaylar toplamda 6 aylık eğitim sürecinin sonunda koruma memuru ünvanını alıp emniyet teşkilatının belirlediği yerlerde görev yapacaklar. Koruma memurlarının maaşlarının 1.800 ile 2.000 lira arasında olması bekleniyor.

Koruma memurluğunda son durum şöyle;
Çalışma taslak halinde, henüz meclise sunulmadı. Maliye ise koruma memuru maliyetinin yüksek olduğu görüşünde. Konuyla ilgili yeni gelişmeleri buradan aktarmaya devam edeceğiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica