12 ay askerlik ne zaman geçerli olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Geçen yıl Başbakanın askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili çalışma yaptığını duyurmuştuk. Kurban Bayramı öncesi bu konuda tekrar gündeme geldi ve uzun dönem askerliğin 12 ay olacağı söylendi. Karar ve kararın uygulanacağı tarih kesinleşti. Askerlik 12 aya indi mi, kesin belli oldu mu gibi soruların cevabı evettir. Askerlik Ocak 2014 tarihinden sonra 12 ay olacaktır. Genelkurmay ise bu tarihin Mart 2014 olmasını teklif ediyor. Şimdilik net olan Ocak 2014'ten sonra uzun dönem askerliğin geçerli olacağıdır. Buna göre halen askerde olan kişi Ocak 2014 tarihi itibarıyla 12. ayını doldurmuşsa eğer o kişi de terhis olacaktır.

Kısa dönem askerlik ise değişmedi, yeni bir düzenleme olana dek 6 aylık kısa dönem askerlik uygulaması devam edecek. Yeni gelişmeler olduğunda aktaracağız.

Not: Yukarıdaki bilgiler 2013 tarihli olup mevzuatta değişiklikler olmuştur. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica