Sim kartının pin kodunu unuttum ne yapmalıyım?

Sponsorlu Bağlantılar

Pin kodu 3 sefer yanlış girildiği takdirde pin kodu geçersiz olur, puk kodu girer devreye. Eğer puk'u bilirseniz bilgiyi girip pin kodunu yeniden belirleyebilirsiniz. Puk kodu telefon hattınızı aldığınızda size verilen zarfın içindedir. Genellikle sim kartını kopardığımız kartın üzerinde Puk kodu yazmaktadır. Eğer elinizin altındaysa o kart, pin kodunuzu kurtarıp hattınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat Puk kodunu bilmediğiniz gibi hatta ait hiçbir şey de yanınızda yoksa izleyeceğiniz yol şudur;

Turkcell hattına sahipseniz 532
Türk Telekom hattına sahipseniz 444 1 444
Vodafone hattına sahipseniz 542

numaralararını çevirerek müşteri temsilcisiyle görüşüp kimlik bilgilerinizle Puk kodunuzu öğrenebilirsiniz. Tabi ki bu işlemi hat sahibinin yapması gerekir. Hat sahibi, kartı aldığında hattı üzerine işleyen kişidir. Gerekli bilgileri verdiğiniz takdirde Puk kodunuz size söylenecek ve bunu dilerseniz bir yere kaydedebilirsiniz. Sonra telefona puk kodu girerek pin değiştirme ekranına gelip yeni pin kodunuzu belirleyip hattınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca hattınıza ait sitenin online işlemler bölümünden Puk kodunuzu öğrenebilirsiniz.

Güncelleme: Pin kodu unutma durumunda yardımınıza koşacak diğer bir şey de GSM operatörlerine ait uygulamalardır. Eğer bu uygulamalarda kaydınız varsa giriş yapabiliyorsanız, ilgili uygulamalarda puk kodu gibi bilgilerinizi görebilir ve sim kartı şifre sıfırlama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica