Bedelli askerlik mi geliyor? 25 yaşa bedelli askerlik haberi

Sponsorlu Bağlantılar

Her yıl belli aralıklarla gündeme gelen ve tekrar olup olmayacağıyla ilgili haberler yapılan bedelli askerlik konusu şu sıralar yine gündeme oturdu. Çözüm süreciyle ilgili askerlik mevzusunda düzenleme gerektiğini söyleyen ve profesyonel orduya geçişin çalışmalarının yapılması gerekliliğini belirten Başbakan Erdoğan daha önce bedelli askerlik ile ilgili sorulara şimdilik yok diyordu. Fakat yakın zamanda bedelli askerliğe yeniden yeşil ışık yakıldığı konuşuluyor. Ak parti genel başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş bedelli askerlik konusuna sıcak baktığını ve bunu söylerken askerliğini yapamamış 400 binin üzerinde gencin durumunu da göz önünde bulundurduğunu belirtti. Askeri sistemde düzenlemeyle, profesyonel orduya geçiş sürecinde bedelli askerliğin çıkabileceğini belirten Numan Kurtulmuş, Genelkurmay Başkanlığı'nın bedelli talebi olmadığını fakat hükümet olarak bu durumun zaman zaman konuşulduğunu belirtti. Gündeme bir anda düşen ve "bedelli askerlik müjdesi" şeklinde çıkan haberlerden sonra başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ bedelli askerlik açıklamasının Numan Kurtulmuş'un temennisi olduğunu, şu an böyle bir çalışma yürütülmediğini belirtti.

Tekrar Numan Kurtulmuş'a sorular yöneltildiğinde ise Numan Kurtulmuş şimdiye dek bedelli askerlik konusuna sürekli sıcak baktığını, bunu profesyonel orduya geçiş sürecinde son kez uygulamaya koyup askerliğini yapamamış kişilerin yararlanması amacıyla düşündüğünü ifade etti.

Bedelli askerlik çıkarsa eğer yaş sınırı ne olacak?

Sorular üzerine Numan Kurtulmuş bedelli askerlik yaşı ile ilgili olarak yaş sınırını 25, bedelli askerlik ücretini ise 15 bin tl olarak düşündüğünü belirtti.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica