Bilgisayarımdan ses gelmiyor ne yapmalıyım?

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayardan ses gelip gelmemesi için çeşitli sebepler olabilir. Sorunun neyden kaynaklandığını anlamak için bilgisayarın sağ altında bulunan ses simgesine tıklanıp ses düzeyleri kontrol edilir. Bazı programlar otomatik olarak bu düzeyleri aşağı çekip sessizleştirebiliyorlar bilgisayarı. Eğer ses düzeyleri normalse bir müzik ya da video dosyasını açıp dosyanın ilerleyip ilerlemediğini kontrol ediniz. Örneğin winamptan bir şarkı açtığınızda şarkı ilerliyor görünüyor ve ses yoksa o zaman bu sefer hoparlörü kontrol etmekte fayda var. Hoparlör açıksa eğer hoparlörün fişi çıkarılır ve çalışan başka bir hoparlör ya da kulaklıkla test edilir. Fişi doğru yere taktığınızdan emin olun. Eğer laptopta yapıyorsanız bu işlemi laptopın hoparlörünün bozulmuş olabileceğini hesaba katıp kulaklık girişinden test yapınız.

Bazen de bilgisayardan ses sürücüsü silindiği için bir müzik dosyasını açtığınızda programın hata verdiğini görürsünüz. Bilgisayarınız açıldığında da videoları izlediğinizde de sesleri duyamazsınız. Her bilgisayar için bu hata farklı olabiliyor. Her bilgisayarın ses sürücüsü farklı çünkü. Bunun için aygıt yöneticisinden yüklü driverlarda hata olup olmadığı kontrol edilir. Hata olan yani yüklü olmayan driverlar aygıt yöneticisinde görünür. Windows 8 için başlat/denetim masası/sistem ve bakım/aygıt yöneticisi yolu izlenirken windows xp sürümlerinde denetim masasından sisteme ardından donanım, aygıt yöneticisi diyerek sürücüler kontrol edilebilir.

Tüm kontrollere rağmen ses almıyorsanız ses kartınızda arıza meydana gelmiş olabilir.

Bu kontroller işinize yaramadıysa ya da anlamadığınız kısımlar olduysa yorum yazarak durumunuzu iletebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica