Dilekçe nasıl yazılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Özellikle devlet dairelerinde yaptığımız işlemlerde sıkça karşımıza çıkan dilekçe yazma işi özel sektörlerden konsolosluklara kadar her yerde çıkıyor karşımıza. Halini arzetmek, talepte bulunmak, gereğinin yapılmasını istemek üzere hazırlanan bu dilekçelerin belli bir planı ve yazma biçimi vardır. Bu yazma biçimlerine, üsluba uymak dilekçenin ciddiye alınması ve işlemin daha hızlı olmasına katkıda bulunabilir. Gelelim dilekçe nasıl yazılır konusuna.

Aşağıda dilekçe genel olarak nasıl yazılır planı bulunmaktadır.


Eğer devlet kurumuna yazıyorsanız dilekçeyi, kurum adına örneğin "... başkanlığı'na" veya " ..... şube müdürlüğü'ne" şeklinde başlık atabilirsiniz. Ya da özel bir kurum için kurumun tam adını yazdıktan sonra "genel müdürlüğü'ne" şeklinde yazabilirsiniz başlığı. Kurum adının sağ altına şehir yazınız. Sonra planda belirtilen şekilde dilekçenizi uygun kelime-cümlelerle yazınız. Yazınız okunaklı olmalıdır. Bilgisayardan dilekçe yazarak da çıktı işleminden sonra imza atarak dilekçenizi hazırlayabilirsiniz. Dilekçenin sonuna arz ederim yazmanız dilekçelerin genel kabul edilmiş yazım tarzıdır. Sol tarafa adresinizi sağ tarafa ise tarih, ad soyad yazdıktan sonra imza atarak dilekçenizi sonlandırın. Dilekçenin kağıdında hangi yazı nereye gelecek planını yapmanız dilekçenin göze görünürlüğü açısından önemlidir. Dilekçe yazarken konuyu net cümlelerle, dolandırmadan ifade etmeye gayret ediniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica