Facebookta beğenmediğim sayfalar beğeniliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Bazen facebookta bir gruba, sayfaya girdiğinizde o grubu beğenmiş olduğunuzu görüyor fakat ne zaman beğendiğinizi bir türlü hatırlamıyorsunuz. Ya da arkadaşınızın anasayfasında bir siteyi beğendiğiniz görünüyor ama herhangi bir beğeni butonuna tıklamış da değilsiniz. Öyleyse neden oluyor bunlar?

Facebookta isteğiniz dışında beğeniler iki nedenden olur. Birincisi sisteminize, hesabınıza bulaşmış bir virüs. Diğeri ise sitelerine otomatik beğeni scripti yerleştirilmiş sitelerden dolayı. Otomatik beğeni kodu bulunan siteler kodun içine beğenilecek sayfayı yerleştiriyorlar ve siz o sitede bir işlem yaptığınızda o videoyu, haberi, paylaşımı beğendiğiniz haber kaynağında görünüyor. Duvarınıza baktığınızda ise o beğeniyi göremiyorsunuz. Arkadaşlarınız anasayfalarında sizin o haberi, videoyu, siteyi beğendiğinizi görüyorlar. Bu beğenileri yok etmek ve anasayfada görünmesinin önüne geçmek için hareketler dökümünü kullanabilirsiniz. Hareketler dökümü için gizlilik ayarlarına sonra da "paylaştıklarımı kimler görebilir" kısmından 'hareketler dökümünü kullan'a tıklayabilirsiniz. Hareketler dökümünde sol menüde "beğenmeler"e tıklayın. Buradan beğendiğiniz tüm paylaşımlar ve siteleri görebilirsiniz. İsteğiniz dışında beğenmeleri buradan kaldırabilirsiniz.

Eğer hesabınız birinci olarak bahsettiğimiz gibi hiç girmediğiniz siteleri, sayfaları da beğeniyorsa virüsten şüphelenilir. Öncelikle ekran klavyesiyle facebook şifrenizi değiştirmeyi deneyin. Ardından uygulamarı yöneteceğiniz bölüme yani "https://www.facebook.com/settings?tab=applications" buraya gidin. Gizlilik ayarlarından "uygulamalar"a tıklayarak da bu bölüme gidebilirsiniz. Buradan kullandığın uygulamalar kısmından şüphelendiğiniz uygulamaların sağındaki çarpı simgesine tıklayıp uygulamayı kaldırın. Gerekirse tüm uygulamaları kaldırıp işleme devam edin. Şimdi iyi bir antivirüs programıyla bilgisayarı tarayın. Tarama işleminin ardından tarayıcınızdaki uygulamaları kontrol edin. Facebook'a girişi sürekli chrome ile yapıyorsanız bir de firefox ya da internet explorer ile deneyin. Soruna asıl neden olan tarayıcı ise uygulama ayarlarından yabancı tüm uygulamaları kaldırın.

İki nedenden bu beğenilerin olacağını söyledik fakat birinin hesabınıza girip bu beğenileri yapacağını da hesaba katmanız gerekir. İlk başta söylediğimiz gibi facebook şifrenizi hatta mail şifrenizi değiştirmeniz ve virüs taraması güvenliğinizi arttırabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica