Vine nedir? Vine video çekimleri nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Son zamanlarda facebookta, twitterda paylaşımlarda sıkça gördüğümüz 6 saniyelik videolar vine programıyla çekilmiş videolardır. En iyi vine videoları sayfalarında paylaşılan ve ülkemizde rağbet gören bu videolar başlangıçta iphone cihazlarında çalışıyordu. Şimdi ise android cihazlarda da çalışıyor. Ayrıca windows phone cihazınızda da kullanabilirsiniz.
Windowsphone için buraya
Android için buraya
Iphone cihazları içinse appstore'a girip vine uygulamasını indirip kurabilirsiniz.
Twitter tarafından yayınlanan vine uygulaması 6 saniyelik video çekimlerine izin veriyor. Çekim esnasında videoyu durdurup devam ettirebiliyorsunuz.

Vine nasıl kullanılır?

Kurulum ve üyelik işlemlerini bireysel tercihlerinize göre tamamladıktan sonra programda sağ üst köşede kamera simgesine tıklayın. Ekrana dokunduğunuz gibi çekim başlayacaktır. Ekrandan elinizi çektiğinizde ise çekim duracaktır fakat çekim bitmeyecektir. Çekimin bitmesi için 6 saniyenin dolması gerekir. Çekim tamamlandıktan sonra izleyip değerlendirebilirsiniz. Eğer istemezseniz paylaşmadan silebilirsiniz. Dilerseniz sonraki ekranda facebook, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşabilirsiniz. Vine çekiminize başlık da ekleyerek daha çok izlenmesini sağlayabilirsiniz.

Vine hesabınızdan diğer kullanıcıların eklediği vine çekimlerne de bakarak vine çekimleri nasıl yapılır, nasıl ilgi çeker konusunda fikir edinebilirsiniz.






Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica