Facebook arkadaşlarımı etiketliyor sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Facebooka girdiğimizde çeşitli paylaşımlarda etiketlendiğimizi görüyoruz. Fakat son günlerde dikkat çeken bazı etiketlenmeler oluyor. Bazı sayfalara yorum şeklinde veya kişinin sayfasında bir paylaşımda topluca etiketlendiğimizi görüyor, bunun bir virüs olduğunu anlıyoruz. Facebook etiketleme virüsü dediğimiz bu rahatsız edici uygulama, video gibi görünen ve ilgi çekici başlıklarla sunulan bu paylaşımlarda etiketlenip linke tıklamamızı istiyor. Linke tıkladığımızda ise arkadaşımızın başına gelen bizim başımıza da geliyor. Bu sorundan kurtulmak için uygulamaya neyin neden olduğunu saptamak gerekir. Fakat bu biraz zahmetli bir işlem olacağından adım adım virüs temizleme işlemleri yapılmalıdır.

Eğer chrome kullanıyorsanız adres çubuğuna chrome://extensions yazıp uzantıları kontrol edin. Başka bir seçenek olarak boş bir sekme açıp gelen ekranda en aşağıda en çok ziyaret edilenler'in yanında uygulamalara tıklayın. Uygulamaları bulamadıysanız adres çubuğuna chrome://apps/  yazarak uygulamaları görebilirsiniz. Burada yabancı bir uygulama görürseniz kaldırın. Kaldırmak için sağ tıklayıp chrome'dan kaldır demeniz yeterlidir. Hatta hepsini kaldırsanız bile zararınız olmaz, güvendiklerinizi tekrar kurabilirsiniz sonradan. Facebook uygulama yönetimi olan "https://www.facebook.com/settings?tab=applications" sayfasından güvenmediğiniz tüm uygulamaları kaldırın. Güncel bir antivirüs programıyla bilgisayarı taratın. Son olarak facebook şifrenizi ekran klavyesiyle değiştirin. Sorunu devam edenler yorum olarak iletebilirler.

Facebook etiketleme virüsüne maruz kalmamak içinse önlem almak gerekir. Öncelikle bilgisayarda sürekli antivirüs programı açık olmalı. Ayrıca her paylaşıma tıklanmamalı, bağlantı adresinin nereyi gösterdiği kontrol edilmeli. Bağlantının üzerine gelindiğinde nereye yönlendirileceğinizin linki yazacaktır. Arkadaşlarınızın alışık olduğunuz yazım tarzının dışında bir paylaşım görürseniz özellikle şüphelenin, paylaşıma özellikle tıklamanızı istiyorlarsa, en güvendiğiniz kişi olsa bile temkinli olun, çünkü böyle virüsler ilgi çekici başlıklarla, tanıdıklarınızın sayfasından sunulur. Böyle bir uygulama gördüğünüzde sakın tıklamayın, arkadaşınıza mesaj atıp durumu izah edin.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica