Evlilerin kredi borcunun silinmesi hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

2 hafta önce gündeme düşen evlilerin kredi borçlarının silineceği haberleri kyk'ya borçlu olanları heyecanlandırdı. Hem evlenenler hem evlenmeye hazırlananlar için bu haber sevinçle karşılandı. Evli olmayanlar da "evlenip borçlarımdan kurtulsam mı" diyecek hale geldi. Peki bu haber tüm kyk borçlularını ilgilendiriyor mu? Tüm öğrenciler için müjde sayılabilir mi?
Evlilerin öğrenim kredisi borçlarının silinmesiyle ilgili çalışma Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından yürütülüyor. Kapsama alınanlar "okurken evli olanlar" ve "okurken evlenenler". Çalışmayla ilgili verilen bilgilere göre öncelikle evli olanların barınma sorununa çözüm getirilmesi öngörülüyor. Evlilerin yurt hizmetlerinden ücretsiz yararlanmasını sağlayan çalışmanın en ilgi çeken kısmı ise şüphesiz kredi borçlarının silinmesi.
Okul bittikten 2 yıl sonra binlerce öğrenci öğrenim kredisi borçlarını ödemeyle uğraşıyor, maddi açıdan sıkıntıya giriyor. Böyle bir haberin yayılması onları heyecanlandırdı fakat malesef bu çalışma sadece "üniversiteye devam eden evlileri" kapsıyor. Yani okul bittikten sonra evlenenlerin öğrenim kredisi borçlarının silinmesiyleilgili bir durum yok şimdilik, bu yanlış anlaşılmayı burada düzeltelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica