Instagram kişi engelleme ve engel kaldırma

Sponsorlu Bağlantılar

Instagram'da kişi nasıl engellenir?

Instagram'da da diğer sosyal paylaşım sitelerinde olduğu gibi görmek istemediğiniz, rahatsızlık verdiğinizi düşündüğünüz hesaplar olabilir. Bu hesapları engelleyerek iletişiminizi koparabilirsiniz. Bilgisayarda ya da uygulamada Instagram'da birini engellemek için kişinin profiline tıklayın ve üstte sağda üst üste üç nokta simgesine tıklayın. 


Açılan menüde "engelle" seçeneğini göreceksiniz. Engelle dediğinizde karşınıza küçük bir seçenek çıkacak. Direkt engelleyebileceğiniz gibi "oluşturabileceği yeni hesapları engelle" de diyebilirsiniz. Tercihinizi yaptıktan sonra engelle deyin. 

PC'de ve Instagram uygulamasında hesap engellemek bu kadar kolay. 

Instagram'da kişi engeli nasıl kaldırılır?

Instagram hesabınızdan engellediğiniz bir kişinin engelini kaldırabilirsiniz. Bunu yapmak için kişinin profiline gidebilir ya da engel listesini kullanabilirsiniz. Öncelikle kişinin hesabına gidip engel kaldırmayı öğrenelim. Kullanıcının profiline gidiyoruz. Daha önce kişiyi engellediğimiz için "engellemeyi kaldır" butonu görünecektir. Bu butona dokunarak ya da sağ üstte üç nokta simgesine dokunup engellemeyi kaldır seçeneği ile engel kaldırabiliriz. 


Engel listesi nerede? Engel listesi görme

Uygulamada engel listesine şöyle ulaşılır: Ayarlar/ Gizlilik bölümüne gidin. Aşağı doğru inin ve Bağlantılar başlığı altında engellenen hesaplar bölümüne girin. Şimdiye dek engellediğiniz herkesi burada görebilir ve dilediğiniz hesabın engellemesini kaldırabilirsiniz. 

PC'de (bilgisayarda) engel listesine nasıl ulaşılır?

Bilgisayardan ya da instagram.com üzerinden Instagram kullananlar; ayarlar/gizlilik ve güvenlik bölümüne girin. Aşağı doğru inin ve hesap verileri yazısı altında hesap verilerini görüntüle deyin. 



Sonraki sayfada Bağlantılar başlığı altında "engellediğin hesaplar" yazısına tıklayın. 



                                                   


Bu sayede bilgisayarda Instagram engelleme listesine erişebileceksiniz.

Engel listesindeki kişileri silebilir miyiz?

Engel listesindeki kişileri silmenin bir yolu yoktur. Kişileri ya engelleyeceksiniz ya da engellerini kaldıracaksınız. Engelleyeyim ama engel listesinde de görünmesin derseniz şimdilik bunun bir çözümü yoktur. 

Engel kaldırınca kişi bunu anlar mı, bildirim gider mi?

Birinin engelini kaldırıp bir şeye bakacaksanız o kişiye bir bildirim gitmez. Tesadüfen o an hesabınıza bakmadığı sürece engelini kaldırdığınızı anlamaz. Fakat engelini uzun süreli yani kalıcı olarak kaldırırsanız ve o kişi de bir şekilde hesabınıza bakarsa engelli olmadığını anlayacaktır. 

Instagram'da engelleyince ne olur?

Birini engellediğiniz zaman o kişinin hesabında kullanıcı adı, profil resmi, biyografi gibi bilgileri görürsünüz fakat hesabın paylaşımlarını göremezsiniz. Gönderi, takipçi ve takip sayısını görür ama bunun içeriğini göremezsiniz. 

Biri sizi engellerse eğer o kişinin hesabını göremezsiniz. Ayrıca "Üzgünüz, bu sayfaya ulaşılamıyor." şeklinde uyarı da görebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica