İstanbulkart vizeleri nasıl yapılır? Paso (Akbil) güncellemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Adı değişmesine rağmen halen paso olarak bildiğimiz istanbulkart'ın milyonlarca kullanıcısı var. Bu kartlardan indirimli olan öğrenci, öğretmen kartlarının her yıl güncellenmesi gerekmektedir. Kişinin halen öğretmenliğe, öğrenciliğe devam etmesini belgelemesi gerekir, yoksa istanbulkartın güncellenmesi gerçekleşmez ve bundan böyle indirimli değil, tam basar akbili (kartı). Fakat bu işlem artık sisteme otomatik olarak yansımaktadır. Güncelleme işlemine vize denmektedir. Bu işlem, yani İstanbulkart vizeleri geçen yıl olduğu gibi yine otomatik satış makinelerinden yapılabilmektedir.
Fakat kurumunuzun İETT ile anlaşması yoksa sisteme düşmeyebilir, bu durumda öğretmen, öğrenci belgenizi alıp İETT başvuru merkezine gitmeniz gerekecektir. Vize işlemi için İETT başvuru merkezlerine gitmeniz gerekip gerekmediğini anlamak için ya da randevu almak için aynı sistemi kullanacağız. İett sitesine gidiniz.
Buradan randevu alıyormuşuz gibi ilerleyip tarih, saat bilgilerini girip kart türünü ve vize işlemi(süre uzatma) diyoruz, sonraki ekranda ise bilgilerimizi girip ilerle dediğimizde yukarıda kırmızı yazıyla bir uyarı görebiliriz. Uyarı şöyle; "Kartinizin vize islemi MEBBIS/YOKSIS verilerine gore otomatik olarak yapilmistir. Lutfen kartinizin guncelleme islemini OSM (otomatik satis makinesi) veya dolum bayilerinden yaptiriniz. Islem ucreti olan 5 TL bakiyenizden dusecektir."  
Bu uyarıyı görürseniz eğer İett şubesine gitmeden Kadıköy, Eminönü iskelelerinde görmüş olduğunuz Otomatik Satış Makinelerinden 5 TL karşılığı vize işlemini yapıp süreyi uzatmış olursunuz. Alacağınız fişten ya da herhangi bir akbil dolum tesisinde işlem sonrası alacağınız fişte istanbulkartınızın geçerlilik süresi yazacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica