Yurtdışından telefon getirip pasaportla açtırmak

Sponsorlu Bağlantılar

Yurtdışından getirilen telefonlar hiçbir işlem yapılmazsa eğer bir süre sonra aramaya kapanırlar. Bu telefonlar genellikle telefonculardan imei yüklemesi yapılarak açtırılıyorlar. Fakat bu işlemin sakıncası var ve ilerde tekrar kapanmasına neden olabilir.

Peki normal yoldan açtırılamaz mı yurtdışından getirilen telefonlar? Açtırılabilir. Yurtdışından gelen telefon bayiilerden ve e-devlet üzerinden kayıt altına alınabilir. Tabi ki pasaportla ve yurtdışından Türkiye'ye son bir ay içerisinde giriş yapmış olmak ve 2 yıldır bu işlemi tekrarlamamış olmak.

Yurtdışından getirilen telefonu açtırmak için ne yapmalı? Bu işlem ücretli midir?
Öncelikle herhangi bir vergi dairesine veya anlaşmalı bankalara gidip 115 liralık harç ödenmesi gerekmektedir. Sonrasında ise e-devletten işlem yapılabilir veya bayiiye gidip işlem yapılabilir. Bayiiye gidilecekse eğer pasaport, harç ödeme makbuzu ve bunların fotokopileriyle gidilmelidir. Ayrıca telefonu yanınızda bulundurmayı unutmayın.

Harç ödemesi yaptıysanız eğer hiçbir yerle uğraşmadan direkt e-devlet üzerinden kaydınızı yapabilirsiniz. İstenen bilgileri girdikten sonra devam et diyeceğiz ve gerekli işlemleri tamamladıktan sonra kaydımızın tamamlanıp tamamlanmadığını imei sorgulama sayfasından öğrenebileceğiz.

2013 itibarıyla bilgiler bu şekildedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica