Bimer nedir, nasıl kullanılır, sonucu nasıl öğrenilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Bimer yani Başbakanlık İletişim Merkezi vatandaşların bilgi edinme hakkı için vardır. Vatandaşın devletle iletişimini sağlayan bu sistem bilgi edinmek, görüş/öneride bulunmak, istek, şikayette bulunmak için kullanılabilir. Peki bimer nasıl kullanılır, hangi yollardan ulaşılır?

Birçok yoldan bu sisteme ulaşmak mümkün. Birincisi "150" yi arayıp telefonda halini arzetmek. Diğeri ise internet yoluyla bimere talep yollamak. İnternet yoluyla bimer'e ulaşmak için buraya(bimer linki geçersiz) tıklayıp istek, ihbar, şikayet, görüş ve öneri seçeneklerinden birini işaretleyip bilgilerinizi tam olarak doldurup başvuru yap dediğinizde başvurunuz işleme alınır. Başvurunuz işleme alındığında "başvuru sayısı" verilecek, bunu not ediniz, başvurunuzu takip etmek için lazım olacak bu bilgi size. Ayrıca valiliklere, kaymakamlıklara gidip halkla ilişkiler bürolarına başvurulabilir.

Başbakanlık şikayet hattı, şikayet başvurusu olarak da bilinen Bimer sisteminde sonuçları internetten öğrenmek mümkün. Bimer başvuruları sonucu ise hem bimer sitesinden hem de e devlet sitesinden sorgulanabilir. Bimer başvuru sonucunu öğrenmek için e-devlet sistemini ve bimer sistemini kullanabilirsiniz.

Not: Bimer yerine artık Cimer vardır. Cimer başvurusu nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica