Kyk borçları (Geri ödeme, katkı kredisi) nasıl ödenir?

Sponsorlu Bağlantılar

Kyk borçları yani geri ödeme kredisi, katkı kredisi gibi borçlar okul bittikten 2 yıl sonra ödenmeye başlar. Bu ödemeyi ödeme planı geldikten sonra ödemeye başlarsınız. Eğer borcunuzu ertelemeyi düşünüyorsanız belli oranlarda faiziyle birlikte yeni bir ödeme planı isteyebilirsiniz. Bunun için de dilekçe yazmak gerekiyor kyk'ya. Fakat tekrar belirtelim ki erteleme daha fazla borç ödeme anlamına geliyor.

Eğer ödeme planınıza uygun bir şekilde ödeme yapmak istiyorsanız Ziraat Bankasından ödeme yapabilirsiniz. Ziraat Bankasında sıra alıp T.C. kimlik no ile geri ödeme kredisi, katkı kredisi borçlarınızı öğrenebilir ve taksitlerinizi ödeyebilirsiniz. Diğer ödeme şekli ise ödeme kabul eden Ziraat Bankası bankamatikleri. Ziraat Bankası ATM'lerinden ödeme yapmak istiyorsanız kartsız işlem için tıklıyor ardından üniversite ödemeleri diyerek T.C numaranızı yazıp ekrandaki borcunuza göre ödeme yapıyorsunuz. Ekranda kredi yapılandırılmış ve yapılandırılmamış seçeneklerinden size uygun olanı seçiniz. Eğer "kredi yapılandırılmamış" seçtiğinizde borcunuz yok veya hata veriyorsa "kredi yapılandırılmış"ı seçerek işleme devam ediniz.  T.C numaranızı doğru yazmaya da dikkat edin. Diğer ödeme şekli ise Ziraat Bankası internet bankacılığını kullanarak yapılan ödeme fakat bunun için Ziraat Bankası hesabınız ve hesabınızda para olması gerekmektedir. Makbuzlarınızı, ödeme fiş ve dekontlarını saklayınız.

Kyk borç sorgulama sayfasıyla ilgil bilgi için buradan;
Ödenmiş kyk borçlarının sisteme düşmemesiyle ilgili bilgi için buradan devam ediniz.

Okuduğunuz konu 2013 yılına ait olup, konu ile ilgili güncel bilgileri takip ediniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. 20.02.2018 Tarihinde Ankara Yenimahalle Ziraat Bankasına gittim sıra alıp bekledim kyk kredimi yatırmak istiyorum dediğimde şubeden işlem yapamıyoruz ATM lerden yapmalısınız anlaşma böyle dediler ATM işleminide yapamadık

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica