Kyk borcunun vergi dairesine bildirilmesi

Sponsorlu Bağlantılar

Önceki konumuzda sözünü ettiğimiz borcun vergi dairesine bildirilmesi konusunu biraz açalım istedik. Bildiğiniz gibi okul bitiminden bir yıl sonra ödeme planı gelir ve bir yıl sonra da ödeme yapmanız istenir. Bu ödemenin bir planı vardır. Mesela Haziran ayı bitmeden Haziran ayında 210 TL ödeme yapmanız istenir. Siz sürekli bunu Belirtilen aydan sonraki günlerde ödeseniz dahi ödeme planına uymadığınız kabul edilir ve bir gün kyk sistemine girdiğinizde "Borcunuzu düzenli ödemediğiniz için, 351 sayılı kanunun 17. maddesi hükmü gereğince, tahsili yapılmak üzere yetkili vergi dairesine bildirildiniz. Borcunuzu Temmuz ayı içerisinde ilgili vergi dairesine ödeyebilirsiniz" şeklinde bir uyarı ile karşılaşabilirsiniz. Aşağıdaki görseli de örnek olarak veriyoruz, sizde farklı ay yazabilir.



Bu uyarıyla karşılaştıktan sonra malesef artık bankadan ödeme yapamazsınız. Vergi dairesi ismini duyunca hemen endişelenip icrayı getirmeyin aklınıza. İcra, haciz bir sonraki aşama oluyor. Yani vergi dairesine ödeme yapmazsanız eğer icra durumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Peki bu uyarıyla karşılaştıktan sonra ne yapmak gerekir? Yapılacak işlem şöyle olacak. Uyarıya göre belirtilen vergi dairesine gitmemiz gerekmektedir. Örneğin "Rıhtım veraset ve harçlar vergi dairesi" yazıyorsa bunun dışında başka bir vergi dairesine gitmeyiniz. Yapacağınız ilk iş kyk sitesinde yazan vergi dairesini google'da aratmak ve adresine ulaşmak. Sonrasında uygun bir günde vergi dairesine gidiniz danışmadan kyk ödemesi yapılacak vezneyi sorunuz. Sizin gibi aynı durmdan orada olan kişileir de göreceksiniz. Veznede "öğrenci ödemeleri için üst kattan ödeme planı çıktısı alınız" yazısı görürseniz üst kata çıkıp ödeme bilgilerinizi isteyiniz. İşte bu belge bundan sonra uymanız gereken ödeme planı olacak. Kyk'dan vergi dairesine iletilmiş olan borçlar vergi dairesinin kendine ait ödeme planıyla size verilir. Bu belgeyle vezneye gidip ödeme planında belirtilen şekilde ödeme yapabileceğiniz gibi tüm borcunuzu da ödeyerek işleminizi sonlandırabilirsiniz. Vergi dairesinden alacağınız ödeme makbuzlarını mutlaka saklayınız. Çünkü vergi dairesine ödenen geri ödeme ve katkı borçları kyk sitesine hemen düşmüyor, bazen 2-3 ayı buluyor sisteme düşmesi.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica