Ask.fm nedir, nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Ask.fm  herhangi birinin size soru sormasına ve cevap vemenize olanak sağlayan bir sitedir. Sistemde kayıtlı kişilerin profiline tıklayarak soru sorma ekranından sorular sorabilir, yanıtlarını görebilir ve yanıtların beğenilerini görüntüleyebilirsiniz.

Eğer siz de ask.fm kullanmak istiyorsanız yani soru sorulan olmak istiyorsanız ask.fm sitesine girin. Eğer girdiğinizde ingilizce menülerle karşılaşırsanız en aşağıya inip "Türkçe"ye tıklayabilirsiniz. Şimdi sitenin ortasında "kaydol" butonuna tıklayın. Kullanıcı adı belirleyin, kullanıcı adı yazdığınızda eğer aynı isimde kullanıcı varsa "başkası tarafından alınmış" şeklinde uyarı verecektir. Başka bir kullanıcı adı girdikten sonra ad, soyad bilgileri ve ask.fm sitesine girişte kullanacağınız şifreyi yazıp tekrarlayınız. E-posta adresinizi ve doğum tarihiniz yazdıktan sonra ask.fm'i hangi dilde kullanmak istiyorsanız "dil"seçeneğinde işaretleyip "kayıt" butonuna tıklayın. E-posta adresinize gidip gelen onay linkine tıkladığınızda ask.fm üyeliğiniz tamamlanır.

Ask.fm üyeliğinizin linki ask.fm/kullanıcıadı şeklinde olacaktır. Peki ask.fm nasıl kullanılır? Sorular nasıl sorulur, kim soru sorabilir ve sorular nerden görülür?

Ask.fm'de herkes soru sorabilir. Siteye üye olmayan kişiler sayfanıza gelip direkt soru sorabilirler.

En fazla 300 karakter içeren soruyu yazdıktan sonra sor diyerek soruyu gönderebilirsiniz.

Siz bu sorulara yanıt vermeden o sorular sayfanızda görünmez. Yanıtladığınızda ise artık herkes görebilir soruyu. Size soru sorulup sorulmadığını anasayfadayken en üstte soru işareti şeklindeki kısma kırmızı renkli bildirim geldiğinde anlarsınız.

Bildirimin üzerindeki sayılar size ne kadar soru sorulduğunu gösterir. Soru simgesine tıklayıp soruları görebilirsiniz. Soruların hemen altında bulunan yanıtla seçeneğiyle soruları yanıtlayabilirsiniz. Ya da yanıtla seçeneğinin yanında bulunan "video yanıt kaydet" seçeneğine tıklayıp videoyla yanıt verebilirsiniz sorulara.

Soruları silmek istiyorsanız soru simgesine tıklayıp soruları gördüğünüz ekranda yani burada "http://ask.fm/account/questions" soruların sağında bulunan çarpı simgelerine tıklayıp ask.fm sorularını silebilirsiniz.

Sorulara verdiğiniz yanıtları sorularıyla birlikte ask.fm/kullanıcı adı sayfanızda  görebilirsiniz. Eğer siz de soru sormak istiyorsanız herhangi birinin profilindeyken kendi üyeliğinizle soru sorabilirsiniz. Eğer üyeliğinizin görünmesini istemiyorsanız "anonim olarak sor" şıkkı işaretli olmalı, eğer üyeliğiniz görünsün istiyorsanız "anonim olarak sor" şıkkını kaldırın.

Yanıtlar nasıl beğenilir? Beğeni bildirimleri nasıl görünür?

Sorulara verdiğiniz yanıtlara gelen beğenileri en üstte kalp simgesiyle görebilirsiniz. Facebookta mevcut beğeni butonu ask.fm sisteminde yanıt beğenerek gerçekleştirilebiliyor. Herhangi bir yanıtın üzerine gelindiğinde sağ tarafta silik şekilde kalp simgesi görünecektir. Kalp simgesine tıkladığınızda o yanıtı beğenmiş olursunuz. Sizden daha önce beğenenler varsa eğer "2 kişi bunu beğendi" şeklinde görünebilir.  "2 kişi" yazısına tıklayarak kimler beğenmiş görebilirsiniz.


Beğenmekten vazgeçme ve sorulan soruyu silme?

Beğenmekten vazgeçme ve sorulan soruyu silme seçenekleri ask.fm'de yoktur.

Sorduğunuz sorulara gelen yanıtlar

Hesabınızdan adınızla veya anonim olarak soru sorduğunuda o kişi soruya yanıt verdiğinde yanıt bildirimi alırsınız. Bu bildirime ulaşmak için en üstte soru işaretinin sağındaki simgeyi kullanınız. Simgeye tıkladığınızda sorularınıza verilen yanıtları görebilirsiniz.


Ask.fm hesabından çıkış nasıl yapılır?

Hesabınızdan çıkış yapmazsanız eğer hesabınız açık olarak durur. Özellikle size ait olmayan bilgisayarlarda size özel hesapları açık tutmanız güvenlik sorunları doğurur. Bunu da engellemek için çıkış işlemi yapılır. Ask.fm sitesindden çıkış yapmak için en üstte sağdaki ok simgesi kullanılarak çıkış işlemi gerçekleştirilebilir.


Sponsorlu Bağlantılar

4 yorum:

  1. teşekkür ederim bu bilgileri bizlerle paylaştığınız için

    YanıtlaSil
  2. Ben birinin sitesine yani kullanıcısına soru sordum da o benim kim olduğumu anlayabilirimi
    Ben ask fm üyesi Değilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hesabın yoks ve anonim olarak soru kapatmamışsa kim oldugunu bilmez

      Sil
  3. Takipcileri nasil gorebiliriz

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica