Cep telefonu numarasını gizleme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Çeşitli nedenlerden dolayı birini ararken numaranızı gizlemek isteyebilirsiniz. Numaranızı özel numara yapmak istiyorsanız her gsm operatörü için bu ayar farklıdır. Eğer özel çağrınızın karşı tarafa iletilmesini istiyorsanız aradığınız kişinin hattının özel numaralara açık olması gerekir. Eğer kişi özel numara engelleme ayarı yapmışsa numaranızı gizli yapsanız da kişiye ulaşamazsınız.



Numaranızı gizli yapmak istiyorsanız bu ayar her telefonda ayrıdır. Telefondaki mevcut ayarı kullanıp "numaramı gösterme" ayarı yaptıktan sonra tüm aramalarınızda numaranız gizli olur. Fakat sadece belli başlı kişileri ararken numaranız gizli olsun istiyorsanız,Turkcell, Avea, Vodafone farketmeden telefonunuzdan hiçbir ayara dokunmadan #31# tuşlayıp ardından arayacağınız numarayı girdiğinizde o kişi numaranızı gizli olarak görür.



Tabi karşı tarafın özel numara şeklinde görmesi için dediğimiz gibi gizli numara kapatma ayarı yapmamış olması gerekir. Turkcell, Avea, Vodafone için ortak olan bu özellik herhangi bir ücrete tabi değildir..

Sponsorlu Bağlantılar

3 yorum:

  1. Merhaba bu gizli numara servisi yurtdisi aramalarina gecerli mi mesela almanya

    YanıtlaSil
  2. Evet yurtdışı ni ararken numara gizleyebiliyormuyuz

    YanıtlaSil
  3. Benim mumaram alman numarasi nasil gizleye bilirim

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica