Facebook'ta profil resmine tıklanmayanların resmini görüntüleme

Sponsorlu Bağlantılar

Bu konuda Facebook'ta profil resmine tıklanmayanların yani fotoğrafını gizlemiş olanların fotoğraflarını görmenin yönteminden bahsedeceğiz. Yanlış anlamaların önüne geçmek için açıklayalım ki; fotoğrafını tamamen gizlemiş kişilerin fotoğraflarını gösterme ayarı değildir bu, sadece profiline baktığınızda profil resmine tıklanmayanların resimlerini gösterme yöntemidir bu. Bunu sağlayan bazı eklentiler var ama biz bunu tamamen doğal yolla gerçekleştireceğiz. Öncelikle profil resmine tıkladığınız halde profil resmine giremediğiniz kişinin profiline gidin. Profil resmine sağ tıklayıp "resmi yeni sekmede aç" diyin. Kullandığınız tarayıcıya göre değişebilir bu seçenek, biz google chrome üzerinden örnek veriyoruz. Şimdi adres çubuğundan url'yi inceleyin. Ekranda gördüğünüz url'nin t1'den sonraki kısmı bize lazım olacak.


Şimdi Facebook'ta tıklandığında tamamen açılan bir fotoğraf açın başka bir sekmede. Mesela kendi fotoğrafınıza sağ tıklayın ve "resmi yeni sekmede aç" diyin. Şimdi az önce açtığınız resme gidin ve t1'den sonraki kısmı kopyalayın. Kendi açtığınız resminizin t1'den sonraki kısmını silip kopyaladığınız kısmı buraya yapıştırın. Sonra "enter"layarak profiline giremeyip resmi büyük haliyle göremediğiniz kişinin fotoğrafına normal boyutunda bakabileceksiniz. Eğer kendinize ait bir fotoğrafı sekmede açamadıysanız örnek olarak bunu kullanabilirsiniz.  https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/  Bu uzantının sonuna anlattığımız şekilde t1'den sonraki kısmı yapıştırdığınızda resimleri büyük şekilde görebileceksiniz.

Güncelleme: Daha pratik bir yöntem olarak kişinin profilindeyken resmine sağ tıklayıp yeni sekmede aç dediğinizde adres çubuğuna yerleşen url'den  "p160x160/" lı kısmı silip enterladığınızda resmin orijinal boyutunu görebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica