Samsung android telefonlarda kamera sesi kapatma sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung'un akıllı modellerinden kullananların ortak bir sorunu var, kamera sesini kapatamamak. Birçok kişi ses ayarlarından, kamera ayarlarına kadar her yeri didik didik aramasına rağmen fotoğraf çekim sesini kapatamadığını söylemektedir. Birkaç samsung modelinde yaptığımız testlerde bu sesin normal yolla kapatılamadığını gördük. Peki unutulmuş muydu bu özelliği telefona yerleştirmek? Bir modelde unutulmuş olsaydı diğer modellerde neden aynı sorun olabilirdi ki? Araştırdığımız kadarıyla güvenlik(gizlilik ihlali) gerekçesiyle bu sesin kapatılmasına izin verilmediği söyleniyor.

Peki bu sesi kapatmanın bir yöntemi yok mu? Root etme denilen işlemle kamera sesinin kapatılabildiği söylenmektedir fakat root yöntemi çoğu kişinin sakındığı bir yöntem olduğundan normal yollarla kamera sesinin kapatılmadığını söyleyebiliriz. Hatta telefonun tüm seslerini kapatmanıza rağmen fotoğraf çektiğinizde kamera sesi duyabilirsiniz. Bu da çoğu kişinin hoşlanmadığı bir uygulama.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica