WhatsApp ne kadar kota harcar? WhatsApp MB kullanım bilgisi

Sponsorlu Bağlantılar

Bildiğiniz gibi kotalı internet halen yaygın olarak kullanılmakta. Kota aşımı sonucu ekstra ücret ödenmesi gerektiğinden kotalı internet kullanıcıları bu konuya dikkat etmektedir. WhatsApp'ın yaygın kullanımı beraberinde şu soruyu getirdi; WhatsApp ne kadar mb harcar?

Bu sorunun cevabı net olmamakla birlikte, WhatsApp mb kullanımı kullandığınız veriye göre değişir. Eğer sadece yazışmak için WhatsApp kullanıyorsanız bu durumda çok az veriniz gider. Şayet dosya gönderip alıyorsanız bu durumda biraz daha kotanıza etki eder bu durum. Bu bilgiyi sorgulayabileceğiniz bir yer var. WhatsApp'ta ne kadar mb harcamışım diyorsanız WhatsApp ekranındayken menü tuşuna (android telefonlar için) basıp ayarlar diyin. Sonra "hesap"a tıklayın. "Şebeke kullanımı"na girdiğinizde gönderilen mesajlar, alınan mesajlar bilgilerininin aşağısında alınan mesaj baytları, toplam gönderilen bayt bilgilerini göreceksiniz.



Eğer sınırlı internet kullanıyorsanız toplam gönderilen baytlar ve toplam alınan baytlar bilgisi sizi ilgilendirir. Burada 4,5 MB gibi bilgiler görebilirsiniz. Aylık, günlük, haftalık ne kadar internetiniz varsa tarifenizi de sorgulayıp kalan internetinize bakabilirsiniz. Gördüğünüz gibi WhatsApp çok az veri harcıyor ama eğer işin içine video, ses girerse bu biraz daha artar. Bunu da arada MB bilginizi kontrol ederek görebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica